Lice

NEGUJTE SE POPUT KLEOPATRE: Evo kako da napravite kremu od prirodnih sastojaka kojima se negovala egipatska kraljica!

Priuštite sebi tretman kakav zaslužujete, a da ne morate da razmišljate o potencijalno štetnim sastojcima kreme.

04.01.2023 10:01

NEGUJTE SE POPUT KLEOPATRE: Evo kako da napravite kremu od prirodnih sastojaka kojima se negovala egipatska kraljica!
shutterstock.com

Drage dame, svaka od nas želi da ima predivnu kožu, bez bora, bubuljica, ožiljaka. Takođe, trudimo se da je negujemo da bi bila nežna i baršunasta.

Srećna republika vam otkriva za šta se sve koristi univerzalna krema koju je koristila još egipatska kraljica Kleopatra, nadaleko čuvena po lepoti. Ova krema za lice će vam pomoći da preporodite kožu jer su njeni prirodni sastojci idealni za negu i zaštitu kože, a možete je koristiti u najrazličitije svrhe.

Kleopatrina krema za lice je sto odsto prirodni balzam, a može da se koristi u najrazličitije svrhe i zbog toga je tako posebnom. Najviše se koristi kao hidratantna krema za lice, predeo oko očiju, uklanjanje ožiljaka, kao maska za kosu, krema za bebe, balzam za brijanje...Takođe, odlično se pokazala kod ekcema, iritacije i crvenila kože, opekotina i ublažavanja rana. Vrlo lako se upija, brzo prodire u najdublje slojeve kože, gde počinje da deluje. 

 

shutterstock.com

Kleopatrina krema za lice i telo može da se koriste i u mnoge druge svrhe

Krema za lice i telo 

Dame često koriste Kleopatrinu kremu samo da bi rešile problem s kožom, kao što su osip ili ožiljci, a zatim nastavljaju da je koriste kao neverovatnu hidratantnu kremu za negu lica i protiv bora. Možete je koristiti za hidriranje lica i tela.

Maska za lice

Ako vam je koža lica suva, zategnuta ili ispucala, nanesite sloj kreme na kožu, ostavite 30 minuta i isperite pomoću vruće krpe. Koža će biti preporođena i neverovatno hidrirana.

shutterstock.com

Kleopatrina krema je idealna za svakodnevnu negu 

Krema protiv bora

Kleopatrina krema je odlična za negu lica. Naime, ova krema ima savršenu mešavinu prirodnih ulja i drugih sastojaka koji deluju antioksidativno i sprečavaju nastanak bora, ublažavajući postojeće. Redovnom upotrebom primetićete da vam je koža hidrirana, meka i elastična, a bore su nestale.

Protiv bubuljica

Ova krema ima takav sastav da odgovara svim tipovima kože, uključujući i masnu kožu, sklonu aknama i bubuljicama. Nežni i, pre svega, prirodni sastojci u ovoj kremi hidriraće vam kožu, nahraniti i regenerisati,
istovremeno delujući protivupalno (posebno aloja vera), što pomaže kod akni i bubuljica.

shutterstock.com

Balzam za usne

Balzam za usne

Prirodni sastojci Kleopatrine kreme učiniće čuda za vaše usne. Naime, ona sadrži upravo one sastojke koji će usne učiniti hidriranim, mekim i glatkim.

Uklanjanje ožiljaka

Ova krema zaista može da učini čuda za zarastanje relativno skorijih ožiljaka i oštećenja kože. Kleopatrina krema je popularna i među mnogim plastičnim hirurzima, koji je preporučuju pacijentima da bi se ubrzalo
zaceljivanje ožiljaka nakon plastične hirurgije. Takođe, pomaže i kod ožiljaka od bubuljica i akni.

FOTO: shutterstock.com

Krema se može koristiti i za negu u periodu godine kad je koža najizloženija štetnim uticajima

Nega posle sunčanja

Sigurno znate da koža posle sunčanja može da bude upaljena i iziritirana. Ne brinite. Kleopatrinu kremu možete koristiti i za negu kože posle sunčanja. Krema daje umirujući efekat zahvaljujući potpuno prirodnim sastojcima.

Uklanjanje šminke

Kleopatrina krema se takođe koristi kao potpuno prirodno sredstvo za uklanjanje šminke. Nanesite je slobodno i na predeo oko očiju i tupferom nežno uklonite šminku. Učinite isto i s ostatkom lica. Naime, prirodna ulja treba da razgrade ulja u tvojoj šminki. Ne samo da ćete ukloniti šminku već će vam i koža biti hidrirana i spremna za krevet.

Nega za predeo oko očiju 

Utapkajte malu količinu ove kreme oko očiju. Njena vrhunska hidratantna svojstva neguju i sprečavaju nastanak bora na osetljivoj koži oko očiju.
 

shutterstock.com

Krema kao prajmer

Prajmer za šminku

Da biste postigli jedinstven sjaj i pripremili kožu za šminkanje, možete koristiti ovu kremu. Naime, mnogi šminkeri je preporučuju kao odličan prirodni prajmer za kožu. Možete je naneti na celo lice ili istaći samo
jagodice, kapke ili obrve. Čak je možete pomešati s tečnim iluminatorom i koristiti za konturisanje lica.

Maska za kosu 

Kleopatrinu kremu možete koristiti i kao hidratantni regenerator za kosu - ili pole svakog pranja ili kao toplotni uljani tretman za kosu. Prirodni sastojci ove kreme vratiće sjaj vašoj kosi, napuniti je svojim prirodnim uljima, ukrotiti kovrdže i negovati suve i ispucale krajeve.

pexels.com

Koža je posebno osetljiva posle depilacije i brijanja

Nega posle depilacije

Koža je nakon depilacije ili brijanja posebno osetljiva. Mogu se javiti crvenilo, ožiljci i/ili iritacija. Iz tog razloga nakon depilacije koristite ovu kremu jer ima umirujuće i protivupalno dejstvo.

shutterstock.com

Svaka žena koja brine o sebi zna koliko je važno imati kvalitetnu kremu za lice

KAKO NAPRAVITI KLEOPATRINU KREMU?

Ovu predivnu kremu možete napraviti i same. U njenoj osnovi su dve faze: uljana i vodena, i to u odnosu 50:50. Potrebno je da spojite ove dve faze da biste dobili ovu jedinstvenu kremu. Evo šta vam je potrebno:

Uljana faza kreme:

  • 20 g čistog pčelinjeg voska
  • 75 g kokosovog ulja
  • 1/2 šoljice biljnog ulja (ili čistog maslinovog, susamovog, ulja koštica kajsije, nevenovog, kantarionovog, bademovog)

Vodena faza kreme:

  • 100 g aloja vera gela
  • 150 ml ružine vodice
  • kašika esencijalnog ulja ruže (ili nekog drugog esencijalnog ulja poput lavande, geranijuma, jasmina, nerolija...)

PRIPREMA:

Stavite pčelinji vosak i kokosovo ulje u staklenu čašu, a zatim čašu spustite u šerpu s vodom koja vri. Vodite računa da voda ne prelazi polovinu čaše. Na ovaj način ćete najbolje otopiti vosak i kokosovo ulje. Biće potrebno oko 15 minuta da se ova mešavina rastopi. U međuvremenu, pomešajte sastojke iz vodene faze kreme u posebnoj staklenoj čaši i odložite po strani. Sledeće što treba da uradite jeste da lagano sipate biljno ulje u toplu otopljenu smesu pčelinjeg voska i kokosovog ulja. Mešajte dok se sve lepo ne sjedini.
Kada se smesa malo prohladi, umutite je štapnim mikserom ili u blenderu. Dok miksate, lagano dodajte vodenu fazu uljanoj fazi. Na taj način se molekuli vode vezuju s molekulima ulja, homogenizuju se i pretvaraju u kremu za lice koju je koristila i egipatska kraljica Kleopatra.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)