Lice

EKSPERTI OTKRILI TAJNU PODMLAĐIVANJA: U 4 koraka izgledaćete poput devojke iako imate više od 50 godina!

Određena rutina pred spavanje i nakon buđenja može u velikoj meri da učini vaše lice ponovo mladolikim.

19.01.2023 17:01

EKSPERTI OTKRILI TAJNU PODMLAĐIVANJA: U 4 koraka izgledaćete poput devojke iako imate više od 50 godina!
Shutterstock

Brojni eksperti proučavali su niz rutina kod žena koje imaju više od 50 godina da bi došli do rezultata kako one mogu brzo i lako da se podmlade. Tajna rutina koje bi trebalo da se pridržavaju, a uz koju će imati podmlađen izgled jeste u sledećem: pre spavanja treba popiti čašu vode, ujutru se umiti ledenom vodom i istuširati se, a za doručak jesti jaja

1. Čaša vode pred spavanje

Voda je dobra za kožu i čini niz pogodnosti, ne samo u smislu zdravlja, već ona dodatno hidrira kožu. Čašom vode pre spavanja nadoknađujete tečnost izgubljenu tokom dana. S obzirom na to da je naše telo većinom sastavljeno od vode, dovoljna hidriranost je od velike važnosti. Pošto nam dok spavamo nije potrebno mnogo unosa tečnosti, čaša vode pre spavanja će nivo tečnosti u organizmu držati na zadovoljavajućem nivou sve do jutra. 

Pixabay.com

Preporuka je popiti čašu vode pre spavanja

Ako popijete samo jednu čašu vode pre spavanja, ubrzaćete prirodni proces detoksikacije, a od toga će koristi imati vaš probavni sistem, mišići, pa čak i koža. Osećaćete se bolje, brže ćete gubiti kilograme i imaćete više energije tokom dana.

2. Umivanje u ledu

Led trenutno uklanja otok, tamne kolutove i vrećice ispod očiju nastale tokom noći. Taj termički efekat stimuliše protok krvi, što rezultira glatkim i blistavim tenom. Pored toga, redovno "ispiranje ledom" pospešuje obnavljanje ćelija kože, usporava starenje i sprečava pojavu bora. Led može da ublaži bubuljice, opekotine od sunca i mnoge upale na koži. Takođe, ublažava crvenilo i otok i utiče na smanjenje bola. Masaža lica kockama leda može da osveži ten pospešivanjem cirkulacije.

Led za lice s mlekom ili krastavcem može vam poslužiti kao dobar piling. Da biste ublažili natečenost očiju, napravite kocke leda od zelenog čaja.

shutterstock.com

Led je idealan uz umivanje, ali i masažu

3. Jaja za doručak

Vaše jutarnje raspoloženje mogu popraviti jaja i to konkretno 3 komada. Ne samo da su ona puna proteina, budući da svako jaje sadrži oko 7 grama proteina, već žumanca takođe sadrže omega-3 masne kiseline, vitamine D, E i B12 i minerale, kao što je selen. Pored toga, dva jajeta svakodnevno popunjavaju polovinu dnevnih potreba za holinom, koji poboljšava memoriju. Kompletan i zdrav doručak učiniće da se vaše telo oseća bolje i zdravije, a u velikoj meri učiniće i vašu kožu lepšom.

Pixabay.com

Idealan doručak za mladolik izgled podrazumeva tri komada jaja

4. Topla kupka

Prvo tuširanje može vam pomoći da se osećate sveže i spremno za dan koji je pred vama, a topla kupka kasno popodne ili uveče može povećati protok krvi. To možete unaprediti tako što ćete iseći krastavce i poređati ih po licu kako biste postigli maksimalno iskustvo opuštanja.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)