Zanimljivosti

Najneobičniji hoteli na svetu: Od kućica na drvetu do hotela od soli

Širom sveta postoje hoteli koji ne nude luksuz od pet i više zvezdica već spoj sa prirodom i neobično iskustvo

20.02.2022 13:00

Najneobičniji hoteli na svetu: Od kućica na drvetu do hotela od soli
YouTube/printscreen

Odmor može da bude sasvim drugačiji i ne mora da se sastoji samo od luksuza već i od neobičnih građevina i zanimljivog iskustva koje ćete steći odsedajući na čudnim mestima. Širom sveta mogu se pronaći različita mesta gde se može odsesti: od kućica na drvetu i igloa u Švedskoj do hotela od soli u Boliviji. Ili možda noćenja u divljini u kućici u obliku kornjače u Šri Lanki.

Sajt CultureTrip je odabrao nekoliko jedinstvenih hotela i mesta gde se može noćiti ili provesti odmor.

Treehotel, Švedska

 

 

Sobe u ovom hotelu se nalaze u borovoj šumi, na visini od četiri do 10 metara. Turistima je na raspolaganju sedam soba, a cilj kompanije je da vas „udalji od stresa i zahteva svakodnevnog života“, i to svakako i čine. Bićete okruženi zadivljujućom prirodom na severu Švedske, a ako budete imali sreće, videćete i polarnu svetlost.

Hotel Palacio de Sal, Bolivija

 

 

Ovo je prvi hotel na svetu koji je napravljen od soli. Čak je i deo nameštaja napravljen od soli. Standardne sobe liče na iglo, a turistima je na raspolaganju spa centar koji nudi tretmane pilinga, a čime bi drugim, nego solju.

Icehotel, Švedska

 

 

Ledeni hotel u okrugu Norboten se svake godine ponovo gradi u novembru kada se smrzne susedna reka Torne. Polovinu soba umetnici ručno rezbare u različitim oblicima, dok se u ledenom baru poslužuje šampanjac u ledenim čašama.

SiloStay, Novi Zeland

 

 

Veliki silosi u Litl Riveru, odmah pored železničke stanice, imaju novu namenu – sada su luksuzni hotel sa kružnim spavaćim sobama. Hotel nudi mirno okruženje i mogućnost istraživanja poluostrva Banks.

Wild Coast Tented Lodge, Šri Lanka

 

 

Ovaj hotel vam nudi da nekoliko dana provedete u divljini gde ćete moći da vidite leoparde, slonove, medvede i krokodile. Kućice u kojima se odseda su u obliku džinovske kornjače a zidovi su obloženi tikovinom, kožom i metalom, prenosi klix.ba.

Komentari (0)