Posao za poželeti

BUDITE DOMAĆIN GODINU DANA I ZADRŽITE KIRIJU: Traži se idealni kandidat za život u Italiji

Airbnb traži avanturiste koji su spremni da godinu dana provedu u obnovljenoj kući na Siciliji

26.01.2022 10:00

BUDITE DOMAĆIN GODINU DANA I ZADRŽITE KIRIJU: Traži se idealni kandidat za život u Italiji
YouTube/printscreen

Airbnb, sajt koji spaja domaćine i goste, u potrazi je za idealnim kandidatom koji će godinu dana provesti u potpuno obnovljenoj trospratnoj kući u selu Sambuka na Siciliji gde će mu jedini zadatak biti da bude gostoprimljiv.

Sambuka je malo italijansko mesto koje se nalazi na 68 kilometara udaljenosti od Palerma. Postalo je poznato zahvaljujući kampanji „Kuća za jedan evro“. Tada  je jednu od kuća kupio sajt Airbnb i potpuno je obnovio.

Kuća je dobila potpuno nov dizajnerski izgled u saradnji sa arhitektonskim studijom Didea, a materijali i boje su u skladu sa lokalnim pejzažom. Struktura je tipična za šarmantnu arhitekturu Sicilije i predstavlja kombinaciju modernog dizajna sa zanatskim elementima.

YouTube/printscreen

Kuća koja je kupljena za jedan evro je u potpunosti obnovljena

 

Kao i ostala italijanska sela, i Sambuka muči muku sa malim brojem stanovnika. Trenutno u ovom selu živi 6.000 stanovnika. Zbog toga je 2019. godine pokrenuta kampanja za promovisanje kulturnog nasleđa, podsticanje međunarodnog ulaganja i apelovanje na mlađu populaciju da dođe i vrate šarm ovom mestu.

Sada, Airbnb traži nekoga ko je voljan da se na godinu dana preseli u Italiju, živi sa lokalnim stanovništvom i doprinese seoskom životu učestvujući u berbama grožđa i maslina. Na svoje „radno mesto“ izabrani kandidat će morati da se javi 30. juna i tu će provesti godinu dana, a kompletnu kiriju od izdavanja kuće će zadržati za sebe.

YouTube/printscreen

Kuća je moderno opremljena i dovoljno je prostrana

 

Kuća ima tri sprata i dovoljno prostora za domaćina i goste. U prizemlju se nalazi mali dnevni boravak, glavna spavaća soba sa bračnim krevetom i kupatilo. Prvi sprat obuhvata dnevni boravak, kuhinju, radni prostor, kupatilo a na međuspratu se nalazi spavaća sobu sa bračnim krevetom. Na gornjem spratu je dodatni dnevni boravak sa kaučem na razvlačenje.

Onaj ko bude izbran za domaćina, bira spavaću sobu koju poželi, a ostale će biti stavljene u ponudu Airbnb za izdavanje.

YouTube/printscreen

Budući domaćin će pohađati tečajeve italijanskog jezika i kuvanja

 

Kako postati domaćin?

Pre nego što popune formular na stranici airbnb.com/1eurohouse, zainteresovani moraju pažljivo da pročitaju Uslove odabira.

Kandidati moraju da imaju više od 18 godina i  da govore engleski jezik. Dodatni plus je ako znaju i italijanski. Izabrani domaćin će pohađati tečaj italijanskog jezika i časove kuvanja italijanskih specijaliteta.

Budući domaćin sa sobom može povesti maksimalno jednu odraslu osobu i dvoje dece.

Komentari (0)