UKUSI SU RAZLIČITI

ZAŠTO NA TANJIRU? Ovi restorani su pobedili u igrici maštovitog serviranja hrane!

Svi znamo da je ugostiteljstvo jako dinamično i da se se kafići i restorani često nadmeću ne bi li privukli nove mušterije. Ipak, neki od njih su apsolutno bez konkurencije po originalnosti i duhovitosti.

24.01.2022 20:21

ZAŠTO NA TANJIRU? Ovi restorani su pobedili u igrici maštovitog serviranja hrane!
unsplash.com

Ako vam je dosadilo da odete u restoran i da vam konobar donese obrok uredno serviran na beskrekorno aranžiranom tanjiru, možda ste vi ipak dobar kandidat za nešto ekstremnije. Portal Srećna Republika vam predstavlja apsolutne pobednike u takmičenju za najoriginalnije servirano jelo!

1. Ako vam tanjir nije po volji, možda je baš eto jedna japanka vaše idealno kuhinjsko posuđe. Postavlja se pitanje da li bi se baš svako usudio da pojede ovu divnu poslasticu? Možda to ipak jeste pravi pesak, ko zna?

2. Kada je kuvar u stisci sa vremenom, on vam vašu Cezar salatu servira u delovima. Svi sastojci su tu, na vama je samo da sve to sastavite i pojedete. Imajte razumevanja, njega ipak čeka horda gladnih gostiju.

3. Znamo da je čokolada smeđe boje ali neki kreativci baš preteruju sa svojim „originalnim“ idejama. Da li biste vi pojeli ovu čokoladnu poslasticu kada bi vam je doneli serviranu na vilama za stajsko đubrivo?

4. Ako biste želeli nešto još ekstremije, znajte da postoji restoran koji je svojim gostima servirao „krvave palačinke“ u tanjiru od zaštitne maske. Vrlo „ukusno“ i „trendi“, zar ne?

5. Vi ste naručili jagnjeći kotlet a na sto vam spuštaju ikebanu. Da niste možda greškom zalutali u obližnju cvećaru i ako jeste, što vam to odmah nisu rekli? Jako ste gladni i dolazite u iskušenje da pojedete i tu mini-baštu koju su vam servirali.

6. Pranje sudova jeste zaista naporno, čak i ako koristite mašinu. Sve to posle treba obrisati i naslagati a to oduzima previše vremena. Svi znamo za hranu koja se jede prstima, ali da li ste čuli za hranu koja se jede sa dlana?

7.  Čaše su prevaziđene, od sada se kokteli služe u kutijama, piše portal 24sata.hr

8. Ako ste vlasnik restorana i reciklaža vam je jako bitna, jedan od korisnih načina da budete društveno angažovani je da vaš suši obrok poslužite u kutiji u kojoj je nekada bio mobilni telefon.

9. O, slatka mala izvrnuta...čašo?! U redu, videli smo koktel u kutiji, a sada i testeninu u čaši, i to izvrnutoj naopačke.

10. Ako ste ikada popunjavali neki formular, znate da to ume da bude poprilično zamorno. Zamislite tek da vam predjelo serviraju na ovakvoj dasci i kažu vam da sednete u čekaonicu dok se ne oslobodi sto.

11. Tiramisu je sam po sebi sladak. Zašto da i posuda u kojoj ga servirate ne bude podjednako slatka? Pošećerite poklopac za svaki slučaj.

12. Ako vam ponestane čistih sudova a gost insistira da dobije svoj slatkiš u roku od odmah, budite kreativni i poslužite mu poslasticu u pepeljari.

13. Vi ste naručili sladoled a oni vam donesu sve deserte sa menija u jednoj čaši. Deluje primamljivo, ali ne postoji osoba koja može sve ovo da pojede. Zamolite ih da vam ostatke zapakuju za poneti.

14. Možda i nije baš najbolja ideja servirati srnetinu na rogovima jelena? Znamo da se restorani trude da ništa ne bacaju, ali mislim da bi ipak trebalo da postoji neka granica.

15 . Ako desert može da se služi na japankama, zašto ne bi mogao u patici? One su dublje i manja je verovatnoća da će se nešto prosuti. Ipak, čini se da ovo nije prava patika, već samo jako verodostojna replika od leda.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)