Čokoladna panakota neverovatan je dezert za čiju pripremu vam nije potrebno previše vremena, ali je neophodno da se dobro ohladi pre nego što ga spremite za serviranje da bi izgledao perfektno. Ovaj kolač možete ukrasiti bilo kojim voćem ili orašastim plodom u zavisnosti od vaših afiniteta, a sigurno će vam se toliko dopasti da će postati vaša omiljena poslastica tokom zime.
Sastojci:
Beli sloj
- 550ml slatke pavlake
- 180ml mleka
- 50g braon šećera
- 2 kesice burbon šećera
- 1 kašika ekstakta vanile
- 180g bele čokolade
- 1 kesica želatina
Crni sloj
- 250ml slatke pavlake
- 120g crne čokolade
Priprema:
Pomešajte slatku pavlaku i mleko i stavite da se lagano zagreva, pa dodajte šećer i vanilu. Kuvajte tek toliko da se šećer istopi, pa sklonite sa vatre i sačekajte koji minut da se malo prohladi i dodajte izlomljenu belu čokoladu. Pomešajte želatin sa 3 kašike hladne vode, pa ga zagrejte kratko kako bi se skroz istopio. Istopljen želatin sjedinite sa slatkom pavlakom, pa ulijte u čaše i prebacite u frižider na hlađenje. Sigurno će vam biti potrebna barem 2-3 sata da se potpuno stegne. Da biste pripremili crni sloj zagrejte slatku pavlaku do vrenja, sklonite sa vatre, pa dodajte crnu čokoladu i mešajte dok se ravnomerno ne istopi i sjedini. Prelijte preko belog sloja i pravac u frižider!
Komentari (0)