Otvorite oči!

SAČUVAJTE SE OD KRAĐA U INOSTRANSTVU: Evo kako lopovi operišu u Parizu!

Često nas upozoravaju na lopove kada putujemo, a evo kako da ih i prepoznate!

15.01.2022 18:11

SAČUVAJTE SE OD KRAĐA U INOSTRANSTVU: Evo kako lopovi operišu u Parizu!
printscreen/instagram.com

Kada se odlučimo da otputujemo u inostranstvo svi imaju brojne savete kako da naš put prođe što lagodnije i uz što manje neplaniranih smetnji. Uvek nam kažu da ne držimo sav novac na istom mestu, da ruku držimo preko torbice u kojoj su nam dokumenta i pare, ali nas niko ne nauči kako da prepoznamo potencijalnog lopova. 

Lopovi operišu uglavnom kada vide veliku grupu ljudi U takvim situacijama oni znaju da nećete primetiti previše gurkanja jer toga svakako ima u tako velikim gužvama. Takođe, retko kada ćete videti da lopov radi sam. Uglavnom će raditi barem sa još jednom osobom. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marie (@marieninin)

Video u kome jedna devojka opisuje kako se lopovi kradu u Parizu postao je viralan, a portal Srećna republika prenosi vam detalje. 

Naime, kako kaže ova devojka, lopovi uglavnom rade u paru u Parizu i dok vam jedan privlači pažnju nekom sitnicom, poput prstena za koji vas ubeđuje da je ispao, drugi iz vašeg džepa ili torbe izvlači novac i druge vredne stvari. 

Drugi česti način na koji francuski lopovi pokušavaju da dođu da vašeg novca, jeste da vam daju da potpišete neku peticiju koja zvuči odlično, a onda vas napadaju da im platite jer ste potpisali. Najbolje što možete je da ne potpisujete ništa i da generalno zaobilazite razgovore sa nepoznatim ljudima koji vam ne izgledaju pouzdano dok ste u inostranstvu. 

Da li ste vi imali neki ovako neprijatan susret? Kako je to izgledalo? Pišite nam svoja iskustva u komentarima.

Komentari (0)