Neverovatan je!

HARBIN, GRAD LEDA: Idilična oaza u Kini nateraće vas da spakujete kofere istog trenutka!

Harbin je grad poznat po ledu, ali led je najmanji deo njegovog šarma!

10.01.2022 21:19

HARBIN, GRAD LEDA: Idilična oaza u Kini nateraće vas da spakujete kofere istog trenutka!
printscreen/instagram.com

Harbin, grad smešten u Kini koji je jako blizu velike zemlje koja spaja Evropu i Aziju, Rusije, poznat je u svetu kao grad leda, ali led i sneg nisu najveći deo njegovog šarma. 

Ovaj prelepi grad osvaja srca turista iz svih delova sveta zahvaljujući velikim festivalima koji se u njemu održavaju svake godine, a koji su vrlo specifični. Najpoznatiji, i verovatno najatraktivniji svakako je Festival leda i snega koji se traje tri meseca, od decembra do februara.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by WildChina (@wildchinatravel)

U ovom periodu brojni umetnici širom sveta prave spektakularne figure od leda i snega koje svima koji ih pogledaju oduzimaju dah, a zbog velike bliskosti sa Rusijom, tradicija ove nama bliske države svakako posetioce sa naših podneblja čini da se osećao kao kod kuće. 

Osim Festivala leda i snega koji je prosto čaroban, u Harbinu se održava i Festival piva, ali i velki muzički festival, tako da u ovom gradu osim u snegu, možete uživati i u dobroj žurci. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 陈晨 (@cchen188)


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 陈晨 (@cchen188)

Ako pak više volite mir i samoću, ovaj grad ima nešto i za vas, te se možete prošetati parkom gde ćete imati prilike da vidite sibirske tigrove u njihovom prirodnom okruženju, ali i polarne medvede, pingvine, vukove i florescentne meduze. 

U Harbin možete doleteti avionom, ali je pravo iskustvo koje treba da doživite putovanje vozom koji kreće iz Vladivostoka u Rusiji. Kako god da se odlučite da doputujete u ovaj grad, budite sigurni da ćete uživati u upoznavanju njegovih čarolija. 

Komentari (0)