Park prirode

SAMSO, NAJVEĆI PRIRODNI LAVIRINT NA SVETU: Napravljen je od 50.000 stabala i grmova

Park je otvoren 2000. godine i ušao je u Ginisovu knjigu rekorda

09.02.2022 14:00

SAMSO, NAJVEĆI PRIRODNI LAVIRINT NA SVETU: Napravljen je od 50.000 stabala i grmova
Pixabay

Na danskom ostrvu Samso 2000. godine je otvoren prirodni lavirint koji se nalazi na površini od 60.000 kvadratnih metara, što je otprilike kao 12 fudbalskih terena. To je i razlog zašto se našao u Ginisovoj knjizi rekorda.

Lavirint se nalazi na nekadašnjoj plantaži božićnih drvaca u vlasništvu Karen i Erika Poulsena. Oni su i dizajnirali park koji je napravljen od 50.000 stabala i grmova. U njemu živi više od 25 ptica i šumskih životinja kao što su lisice, zečevi i jeleni.

 

 

Ukupna dužina staza iznosi 5,3 kilometra. Posetioci na 186 lokacija mogu pronaći zagonetke koje će im pokazati put ka jednom od izlaza iz lavirinta koji je ujedno i park prirode.

U početku je bio samo jedan cilj, da se pronađe hram. Sada pored njega, posetioci traže kameni krug sa sunčanim satom, piramidu, statuu Hansa Kristijana Andersena i Arturov trg.

 

 

Ipak, ne postoji šansa da se posetioci izgube u ovom prirodnom lavirintu jer je u njemu uvek puno osoblja koje će ih usmeriti ka jednom od mnogih izlaza iz parka, piše atlasobscura.com.

Komentari (0)