Zanimljivosti

ŽAKLINA JE 5 GODINA PRED PENZIJU DALA OTKAZ: Siguran i dobro plaćen posao zamenila životom na plaži, samo ovo joj fali

Ova sposobna bakica počela je da zarađuje radeći na daljinu.

12.08.2024 18:20

ŽAKLINA JE 5 GODINA PRED PENZIJU DALA OTKAZ: Siguran i dobro plaćen posao zamenila životom na plaži, samo ovo joj fali
Printscreen/X/CaribbeanNewsNetwork, Robert Harding Productions / robertharding / Profimedia

Koliko puta ste poželeli da sve napustite i preselite se na neku rajsku plažu. Upravo to je učinila Žaklina Džonson (60) koja je živela i radila u Nortemptonu u Velikoj Britaniji. Godinama je maštala da se preseli Na Barbados koji je posećivala više od 20 godina tokom godišnjeg odmora.

I taman kad joj je do penzije ostalo pet godina dala je otkaz i u 7 deceniji života se preselila na karipsko rajsko ostrvo. Ova sposobna bakica počela je da zarađuje radeći na daljinu i to kao menadžer na društvenim mrežama.

Vikend na plaži

Kako je ispričala Žaklina za Daily Mail vrlo brzo se navikla na lep život na Barbadosu, skratila radni dan na šest sati i prihvatila navike lokalnog stanovništva.

- Uživam u jedinstvenom luksuzu da li ću vikend provesti na plaži ili u bazenu svakako uživajući na suncu. Prihvatila sam opušteniji način života, manje radim i imam manje stresa. Primatila sam da lokalno stanovništvo često ne razume zašto su Britanci tako zabrinuti zbog malih stvari, sad kad se setim svog ranijeg života i ja se zapitam zašto sam toliko brinula - rekla je Žaklina.

 

 

Ona je do sada dva puta obnavljala vizu za boravak na Barbadosu i planira da ostane što duže. Žaklina je ohrabrila i druge ljude da izađu iz zone udobnosti, da naprave korenite promene u svom životu i učine ono što ih čini srećnim. 

- Svakog dana živim u raju! Ali, i dalje imam kućne poslove koje moram da obavim, račune koje treba da platim i zato radim. Ali, drugačije je zato što znam da posle posla mogu na plažu, bazen ili da se vidim sa prijateljima. Zaista je lepo kada se odvažite da uradite nešto što ste oduvek želeli - poručila je ona. 

Kako je ispričala Žaklina na ideju da se preseli na Barbados dobila je tokom pandemije korone kad je počela da radi od kuće.

- Razmišljala sam ako već mogu da radim od kuće zašto to ne bih radila sa Barbadosa. Pokušala sam da se dogovorim sa svojim poslodavcem, ali mi nije dozvolio, pa sam dala  - otkaz - dodala je ona.

Pomogao joj sin

Nakon što se požalila sinu on joj je ponudio poziciju menadžera za društvene mreže u njegovoj kompaniji što je Žaklina oduševljeno prihvatila.

- Posle svih peripetija konačno sam se preselila 2022.  Nije bilo lako u početku, ali uspela sam da napravim zdravu ravnotežu između posla i privatnog uživanja. Počinjem da radim već u sedam ujutru, praktično čim se probudim, kako bi mi ostalo više vremena za plažu i druženje s prijateljima - kazala je ona.

Žaklina priznaje da joj je laknulo kad je shvatila da više ne mora da žonglira između posla i privatnih obaveza.

- U Britaniji, kao i u većini zapadnih zemalja, praktično je sve podređeno poslu. Ovde je drugačije. Ljudi su opušteniji, ljubazni, lakše i kvalitetnije se živi, i ne moram da platim da bih bila na plaži. Jedino što mi nedostaje je britanska čokolada. Može da se kupi, ali je skupa jer se uvozi zato uvek nakupujem dosta čokolade kad odem u posetu unuci u Britaniju i sebi obezbedim zalihe. Sve ostalo je - savršeno - zaključila je Žaklina.  

BONUS VIDEO:

Komentari (0)