Zanimljivosti

OVU SLIKU GLEDATE STALNO NA RAČUNARU! A ne znate da je ovaj RAJ omiljeno letovalište Srba

Ako bi vas neko pitao da li ste videli Benagil pećinu, sigurno biste rekli da niste.

04.07.2024 12:31

OVU SLIKU GLEDATE STALNO NA RAČUNARU! A ne znate da je ovaj RAJ omiljeno letovalište Srba
Wallpaper/Windows10/aronng 100

I slagali biste, a da toga niste ni svesni. Ako na kompjuteru imate Windows 10 ili neki još noviji, onda će ova slika sigurno biti u računarskim pozadinama koje se automatski menjaju na ekranu. A prelepa Benagil pećina je zaštitni znak Portugala i oblasti Algarve.

Pećina se nalazi između Lagosa i Albufeire i sigurno predstavlja jedan od 10 najslikanijih turističkih simbola Evrope.

Algarve je inače, najjužnija oblast Portugal, i sastoji se od 16 opština. Ova regija je poznata po sjajnoj klimi, sa mnogo sunčanih dana, a bitno je imati u vidu da se Algarve nalazi na Atlanskom okeanu, što znači da će temperatura mora, čak i po najvećim vrućinama biti veoma prijatna, za nekog možda i hladnjikava.

Kada je posle dugog čekanja, pre nekoliko godina konačno proradila avio veza između Beograda i Lisabona, Algarve obala je postala jedno od omiljenih letovališta Srba.

Administrativno sedište oblasti je Faro, a do njega možete stići avionom (let traje oko 50 minuta) ili vozom (3 sata i 15 minuta u proseku) iz Lisabona.

Takođe, do Algarvea možete stići i sa druge strane, iz Španije. Ako ste u mogućnosti, probajte da napravite savršenu kombinaciju Andaluzije i kupanja u Albufeiri.

Iz Sevilje vam treba nešto više od tri sata autobusom, automobilom naravno još manje.

Budući da su vam na raspolaganju i avion, voz i autobus, možete prilično jeftino da organizujete obilazak Portugala - počnete na moru, pa nastavite gde vas put navede. Lisabon i Porto se uvek podrazumevaju, ili bar jedan od ovih gradova, a gde je Lisabon tu je predivna Sintra koju nikako ne smete da preskočite.

A sigurno nećete pogrešite i ako ostanete "samo" u Lagosu ili Albufeiri.  

BONUS VIDEO:

Komentari (0)