Zanimljivosti

NAPUSTILI SU POSAO, PRODALI KUĆU I PRESELILI SE SA DECOM U AUTOBUS: "Obišli smo 19 država, živimo svoj san, a evo kako zarađujemo za život" (VIDEO)

Punih šest godina Vegmanovi žive „na točkovima“

12.01.2024 19:00

NAPUSTILI SU POSAO, PRODALI KUĆU I PRESELILI SE SA DECOM U AUTOBUS: "Obišli smo 19 država, živimo svoj san, a evo kako zarađujemo za život" (VIDEO)
Instagram/adamjoanieadventures

Da li ste ikada maštali o tome da date otkaz, napustite posao i putujete svetom u malom domu na točkovima? Jedna petočlana porodica odlučila je da „okrene novi list“ i započne život u adaptiranom autobusu. Adam i Džoan Vegman kupili su veliki žuti školski autobus i pretvorili ga u „kuću putujuću“.

- Imali smo osećaj da nam stvari smetaju da doživimo različita iskustva. Samo smo ponavljali rečenice: „Voleo bih da možemo ovo“ ili „Volela bih da možemo da odemo tamo“. Onda smo doneli odluku i kupili autobus – ispričali su Adam i Džoan u viralnom video-snimku na Jutjubu.

Adaptacija školskog autobusa u porodični dom trajala je punih sedam meseci. Da bi mogli da zarađuju, unutar autobusa odvojili su prostor za salon lepote kako bi frizerka Džoan mogla da radi gde god da se zaustave.

Pet godina kasnije, i dalje putuju širom Sjedinjenih Američkih Država sa svoje troje dece - Edenom (13), Linkolnom (11) i Solomonom (9).

Na svom Instagram profilu napisali su:

- Pre pet godina, naša deca su uživala u svežim šparglama u Arkanzasu, prvoj državi koju smo istražili nakon što smo napustili Minesotu. Sad smo se preselili u planine Ajdaha i još živimo ovde. Naša deca su mnogo porasla putujući! Kampovali smo na 93 mesta i posetili 19 država. Ne živimo u kući već šest godina. Naša deca spavaju četiri metra od nas.

Ovaj bračni par je vrlo promišljeno organizovao raspored prostorija u svojoj „kući na točkovima“. U prednjem delu autobusa nalazi se kuhinja, sa šporetom i fiokama za kuhinjski pribor. Nasuprot tome je prostor za sedenje sa sklopivim stolom za obroke. Tu su i veliki frižider, sudopera i dovoljno radnog prostora. Deca, koja se školuju onlajn, spavaju u krevetima na sprat duž prolaza sa harmonika-zavesama kako bi imala privatnost, dok je u poslednjem delu autobusa smeštena spavaća soba za bračni par.

 

 

Džoan je uspela da napravi salon u autobusu, gde radi frizure i šminku. Ima svoju šamponjeru i kompletan frizerski pribor.

- Verovatno sam radila sa jednim klijentom nedeljno ili svake dve nedelje otkako smo krenuli na put, za razliku od osam klijenata dnevno koliko sam imala pre. Morala sam da obezbedim odvojen ulaz za njih da bih radila kao frizer tako da ne ometam ostale članove porodice - ističe Džoan.

 

 

Ona dodaje da su svi presrećni što žive „na točkovima“.

- Dečaci rastu, nabavili smo im psa. Živimo život u punom obimu, nismo vezani, možemo da idemo gde god poželimo. Prilično neverovatno. Uspeli smo – pobedonosno zaključuje Džoan.

Iskustvo porodice Vegman pokazuje da je moguće živeti punim plućima čak i u malom prostoru, ukoliko je srce ispunjeno slobodom i avanturom.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)