Zanimljivosti

HRABROST ILI LUDOST KOJA OSTAVLJA BEZ DAHA: O potezu ove dve devojaka bruje društvene mreže, komentari se samo nižu! (VIDEO)

Mnoge je podišla jeza kad su videli kako se ispod njihovih stopala sve videlo kao na dlanu.

15.11.2023 16:40

HRABROST ILI LUDOST KOJA OSTAVLJA BEZ DAHA: O potezu ove dve devojaka bruje društvene mreže, komentari se samo nižu! (VIDEO)
Printscreen/TikTok/espn

Zaljubljenici u prirodu često odlaze u najpristupačnije predele kako bi uživali u netaknutim predelima. Dve devojke i jedan mladić otisnuli su se na neobično putovanje i otputovali su na Aljasku. Jedan od najhladnijih predela naše planete ostavlja bez daha svojom lepotom posebno što ljudska noga na mnoge prostore nije kročila i narušila savršeni sklad priorde.

Video snimak koji su sa ovog putovanja objavile ove dve devojke ostavio je sve bez daha, ali je mnoge podišla i jeza kad su videli šta one rade. 

shutterstock.com

Boravak pored reke ili jezera je za mnoge pravo opuštanje

Na snimku o kome bruje društvene mreže vide se dve devojke koje se klizaju po zalađenomm jezeru na Aljasci. Zaleđena voda je toliko čista da se ispod njihovih stopala sve vidi kao na dlanu, ogromne stene zelene biljke po dnu, pa čitava scena izgleda nestvarno kao da se sklizaju po staklu. 

One su opušteno krivudale svojim klizaljkama, a toliko su bile opčinjene prizorm da su se u jednom trenutku sudarile jer nisu gledale kuda klizaju. U pozadini ih snima momak koji se čuje kako se smeje dok posmatra njihove "piruete". Predivan sunčan dan na Aljasci i čist led izmamili su ih na zaleđeno jezero, a sudeći po snimku sjajno su se zabavljali. Video snimak su podelili na svojim profilima a preuzela ih je stranica ESPN.

Iako je prizor mnogima bukvalno oduzeo dah, većina korisnika mreža se je komentarisala koliko je bezbedno upustiti se u ovakvu avanturu. 

@espn Views from Alaska 🥶 (via @Sarah Histand, lucmehl/IG) #ice #alaska #skating #iceskating ♬ original sound - ESPN

- Svaka čast na hrabrosti, ja se ne bih usudila. Plašila bih se da će led da pukne.

- Da li je ovo bezbedno?

- Ovo jezo je fascinanstno a kako mi se čini prilično je duboko.

- Ne, ne, neeee.....i nikada ne.

- Moja anksioznost ovo ne može da podnese.

- Zašto me ovo plaši?

- Izgleda prelepo ali izuzetno opasno i rizično - bili su neki od komentara.

Većina korisnika mreže priznala je kako se sada ne bi usudila da kroči na led na zaleđenom jezeru, iako su kao deca bezbrižno voleli ovu aktivnost. Drugi su rekli da su svega nekoliko puta u životu klizali po zaleđenom jezeru i da se više nakon toga nisu usudili. 

Ipak, bilo je i onih optimističnijih koji su rekli kako je slika predivna i da je ovakvo iskustvo zaista neverovatno ali rezervisano samo za najhrabrije.  

Mnogi su priznali kako nikada nisu videli čistiji led, i da bi možda pokušali da se otisnu u ovakvu avanturu ali jedino uz nečiju pomoć i garanciju da će sve proći kako treba.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)