Zanimljivosti

ALEKS JE OD AUTA NAPRAVIO DOM I U NJEMU ŽIVI: "Svi me pitaju kako idem u toalet i održavam higijenu, ovo je moja tajna! (VIDEO)

On je otkrio kako se umiva, pere kosu i zašto mu je lopata najvažniji alat.

15.10.2023 16:00

ALEKS JE OD AUTA NAPRAVIO DOM I U NJEMU ŽIVI: "Svi me pitaju kako idem u toalet i održavam higijenu, ovo je moja tajna! (VIDEO)
Printscreen/Youtube/Alex Haraus

U želji za avanturama sve više ljudi se odlučuje na drugačiji način života. Umesto života u toplini doma oni se odlučuju za nomadski način života, pa žive u adaptiranim kamp prikolicama ili adaptiranim kobijima. Jedan od njih je i Aleks Haraus koji odabrao život na točkovima.

On je svoj automobil marke subara adaptirao i pretvorio ga u skučen ali zanimljiv dom. Da bi svoj san sproveo u stvarnost pomogli su mu prijatelji uz čiju pomoć je uspeo da kola adaptira i pretvori u dom. 

Printscreen/Youtube/Alex Haraus

Jutujuber je u svojoj zamisli imao pomoć prijatelja

On je ugradio specijalnu opremu u svoje vozilo  a u njemu ima mesta za četiri putnika.

Iako je Aleks u svom video snimku koji je postavio na Jutjub zaokupljen objašnjavanjem karakteristike vozila i dizajna svi su se pitali jedno - Kako ide u toalet? 

Haraus je objasnio svojim pratiocima da se snalazi na pomalo čudan način i da mu u tome pomaže lopata. Uz pomoć nje ovaj influenser omogućava sebi da se oslobodi nepotrebnog otpada. 

- Lopata je za kopanje mačijih rupa koje su veličine do 20 cm kako bi odložio otpad. Čini se grubim dok se ne setite da možete da uredite svoje kupatilo sa prelepim pogledom na prirodu ili u osami sa mirisom borovine- rekao je on.

Najvažniju lopatu ovaj influenser čuva na krovnom nosaču gde mu se nalazi i rezervna guma, stolice na rasklapanje za boravak otvorenom, sklopivi sto i "uradi sam" roletne za prozore radi privatnosti. Unutar svoje kućice odnosno automobila ima komodu, biblioteku kao i police i fioke za kuhinju.

On ima i krevet za jednu osobu kao i solarne panele koji mu pomažu za napajanje uređaja električnom energijom. Zadnji deo kreveta može da se preklopi i taj prostor se kao magijom pretvara u majušnu kancelariju na mestu zadnjeg sedišta. Drugo zadnje sedište je spušteno kako bi se napravio prostor za komodu i frižider.

Aleks ima i kuhinju na rasklapanje koju koristi kad je parkiran i plinski šporet koji je spakovan unutar auta, piše britanski San.

Osnovne stvari poput odeće on čuva u kutiji za alat i gumi. Avanturista se umiva po rekama i jezerima a vodu uzima uz pomoć kante i tako pere lice i kosu.  

Njegovi pratioci bili su oduševljeni njegovom posvećenošću i načinom života na točkovima. 

- Definitivno me tera da pokušam da živim na putu. Znam da nije za svakoga ali...do đavola shvatio sam.

- Kakav prelep stil života, apsolutno volim ovo i razmišljao sam više puta da uradim isto ovo. 

- Uuuuuu ovo je tako kul i efikasna konstrukcija. Sve ima što mu je potrebno - komentarisali su njegovi pratioci.

Iako je po mnogima skučeni prostor više za neke vanredne situacije i avanture na kraće vreme, mnogima se dopalo idejno rešenje koje je Haraus pokazao. Bilo je i onih koji su primetili da će na ovaj način uštedeti značajnu količinu novca koju bi inače davao na recimo iznajmljivanje stana. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)