Zanimljivosti

ONO NA ŠTA SU NATERALI OVU TRUDNICU TOKOM VENČANJA SIGURNO ĆE VAS ZGROZITI: Bizarni običaj ili deo ceremonije, prosudite sami! (VIDEO)

Neke vrednosti i pravila i dalje se poštuju u kineskoj tradicii pa se zbog toga drugačije tretiraju mlade koje zatrudne pre svadbe.

11.03.2023 12:04

ONO NA ŠTA SU NATERALI OVU TRUDNICU TOKOM VENČANJA SIGURNO ĆE VAS ZGROZITI: Bizarni običaj ili deo ceremonije, prosudite sami! (VIDEO)
Printscreen/TikTok/chinese_wedding0

Moderan stil života i nove generacije nametnule su i nova pravila života, što nekada vodi ka kršenju tradicionalnih vrednosti jednog naroda. Iako bi većina pomislila kako se današnjoj omladini mnogo štošta progleda kroz prste i oprosti, izgleda da nije tako.

Čuvanje tradicije i temeljnih vrednosti na kojima se gradilo jedno drušvo, sačuvani su i dalje u mnogim kulturama. To je pokazao i jedan snimak koji ovih dana kruži internetom, a na kom je prikazana jedna kineska svadba u očigledno ruralnom delu te mnogoljudne zemlje, kao i jedan pomalo bizaran ritual. Naime, kako tamošnji običaji nalažu, u brak bi trebalo ući bez prethodne intimnosti sa partnerom i "potpuno časno", te u slučaju da to nije tako par mora da snosi određene konsekvence.

Naime, budući da je jedna mlada očekivala bebu pre svadbe sa budućim suprugom, morala je na drugačiji način da uđe u njegovu kuću.

Printscreen/TikTok/chinese_wedding0

Mnogi smatraju kaznom što mlada ulazi zaobilaznim putem u kuću i to merdevinama dok je trudna 

Javna sramota, kazna ili jednostavno drugačiji tretman za devojke koje nisu ušle nevine u brak, mlada je morala da ispoštuje taj običaj i da u kuću uđe na zadnja vrata i to penjući se uz drvene merdevine.

To je, naravno, naišlo na sveopšte čuđenje kod internet zajednice, pa su ljudi izrazili zabrinutost za njenu bezbednost, rekavši da oni koji to traže od nje dovode u opasnost njeno zdravlje i zdravlje njene bebe.

- Ovo je toliko opasno. Naročito sa tim cipelama. Ona može pasti dole i povrediti se -

- Oni očigledno žele da mlada izgubi trudnoću ili da umre u tom procesu plaćanja cene zato što je uradila to  pre venčanja -

- Nije trebalo nikome da kaže - 

@chinese_wedding0 The bride who is pregnant before the wedding day has to go through the back door#wedding #weddingtiktok #chinesewedding #foryoupage ♬ Set Fire to the Rain - Adele

- Neko mi je jednom rekao "Bolje je ostaviti neke tradicije u prošlosti" -

- Kada nas posete i oni će takođe koristiti zadnja vrata - komentarisali su korisnici mreže.

Većina nije krila zaprepašćenje i zgroženost zbog takvog običaja, pitajući se da li je to kazna za mladence ili samo deo ceremenoije. Drugi su naveli kako je takva scena tužna i da pokazuje visok nivo nepoštovanja porodica prema mladencima. Dugačka suknja i štikle koje je nosila mlada, ometale su je u penjanju stpenicama, što je kod većine izazvalo strah od mogućih posledica. Srećom, iza nje je bio muž koji je čekao da se on bezbedno popne, a ubrzojoj se i on pridružio.

- Koristila bih ta zadnja vrata verovatno da pobegnem iz pakla te veze - zaključila je jedna devojka. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)