Kuce

UNELI SU BEBU U KUĆU I BOJAŽLJIVO JE PRINELI PSU, A ONDA ZANEMELI ZBOG NJEGOVE REAKCIJE: Usledio je vrisak, strahovali su, ali ovo nisu mogli ni da sanjaju (FOTO/VIDEO)

Mnogi se pitaju kako će njihov ljubimac da se ponaša kada se nov član porodice pojavi u kući, a evo samo jedne od mogućih reakcija.

05.05.2023 17:01

UNELI SU BEBU U KUĆU I BOJAŽLJIVO JE PRINELI PSU, A ONDA ZANEMELI ZBOG NJEGOVE REAKCIJE: Usledio je vrisak, strahovali su, ali ovo nisu mogli ni da sanjaju (FOTO/VIDEO)
Instagram-animallovers.247

Pitanje koje zabrinjava mnoge roditelje jeste da li će njihov ljubimac prihvatiti bebu koja dođe u dom i kako treba da se ponašaju u situaciji koja će jednog dana neminovno uslediti. Donošenje novorođenčeta u kuću obično znači manje pažnje za psa, pa je neophodno i na to obratiti pažnju. Pametno bi bilo i pre nego što beba dođe pripremiti psa na kraće i ređe šetnje, budući da u startu za duga pešačenja sigurno neće biti toliko vremena. Dreseri savetuju da možete pokušati psa da povučete za uši ili rep i ako njegova reakcija bude dobra, nagradite ga. To su neke jednostavne komande kojima se oni dresiraju šta smeju, a šta ne da rade kada dođe beba. Ukoliko vaš pas dosad nije imao nikakvih zabrana, sada je pravo vreme za to. 

Stručnjaci koji su se bavili problematikom adaptiranja psa na dolazak bebe smatraju da u zavisnosti od karaktera psa možete primenjivati različite metode za navikavanje životinje na bebu. To podrazumeva donošenje iskorišćene bebine pelene iz porodilišta, puštanje snimljenog detetovog plača ili pokazivanja više snimka još iz porodilišta. Takođe, ako planirate psu da ograničite pristup bebinoj sobi važno je da to uradite pre nego što ona dođe da ljubimac svoje nezadovoljstvo ne bi usmerio na novog člana porodice.

Kada po izlasku iz porodilišta dođete kući vaša kuca će sigurno hteti da vas pozdravi, a to možda odluči da uradi baš skokom na vas, tako da bi bilo bolje da kad ulazite u stan neko drugi drži bebu. Psi su uglavnom na oprezu i kada se beba spusti na krevet polako krenu da njuškaju i pokušavaju da "uhvate" bebin miris. Tako je i jedan pas, čiji je snimak obišao društvene mreže, polako pokušavao da se približi novom članu porodice i njuškao ga. Međutim, ono na šta taj pas nije bio pripremljen jeste miris pelene u kojoj je beba očigledno upravo ostavila trag.

On je tako došao do bebe, njušnuo je, a pošto je očigledno osetio neprijatan miris, zapanjeno je na sekundu pogledao u kameru, bukvalno se "skamenio" i ukipio, pa je takav i pao unazad na kauč.

- Navikavajte psa na vreme za dolazak bebe, po mogućstvu stavite jastuk na krevet - nalazi se u opisu ovog snimka gde se očigledno aludira na trenutak kada pas pada, identično kao da je pao u nesvest.

Njegova reakcija izazvala je veliko oduševljenje i postala viralna na Instagramu.

- Ovaj pas kao da pomišlja u sebi: "O, ne, dali su nam pokvarenu bebu, hoću novu bebu, jer ova ide pravo nazad!" -

- Ma pas misli garant: "O, ne, nisam se prijavio dobrovoljno za sve ovo!" -

- Koliko je dramatičan! -

- Ni sama ne znam koliko puta sam već pregledala ovaj snimak i svaki put me je nasmejao, ne znam koliko puta ću još gledati -

- Beba jadna mora da ima gasove -

- Ali pas nije naviknut na bebine gasove -

- Ovaj pas glumi za Oskara! - glasile su samo neke od reakcija korisnika društvene mreže. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)