Sex

OVOLIKO VREMENA JE POTREBNO MUŠKARCU DA VAS IZGUSTIRA: Zbog ovoga nikako ne smete spavati sa njim u tom periodu! (VIDEO)

Na vama je da li da poslušate savete terapeutkinje.

21.09.2024 21:45

OVOLIKO VREMENA JE POTREBNO MUŠKARCU DA VAS IZGUSTIRA: Zbog ovoga nikako ne smete spavati sa njim u tom periodu! (VIDEO)
shutterstock, instagram-esthersarphatie

Mnoge žene su se našle u situaciji gde je veza u početku izgledala savršeno. Partner je pokazivao pažnju, slao poruke, zvao na romantične sastanke i delovalo je kao da je sve na svom mestu. Međutim, nakon nekoliko meseci, iznenada dolazi do preokreta.

Muškarac se povlači, postaje distanciran ili jednostavno nestaje. Ovaj fenomen nije retkost i često se dešava upravo u prvih nekoliko meseci veze, ostavljajući žene zbunjene i povređene. Da bi se shvatilo šta zapravo stoji iza ovakvog ponašanja, važno je razumeti biološke i emotivne razlike između muškaraca i žena u početnim fazama ljubavi, a to je na svom Instagram nalogu istakla i terapeutkinja Ester Sarfati.

- Na početku će se partner zaljubiti u tebe tebe zato što veruje da si lepa, se*si i atraktivna. Ovo objašnjava zašto ti se muškarac mnogo posvećuje u početku. Stalno se recimo javlja ili ti redovno piše poruke, šalje ti cveće ili te vodi u izlaske. Međutim, kada prođe neko vreme, a možda si do tad već i spavala sa njim, pa se njegov testosteron smirio, tek tada on zapravo uviđa da li ste vas dvoje kompatibilni. Ti misliš da ćeš se tako zbližiti sa njim, jer kada žena spava sa muškarcem, kod nje se ljubavni hromon - oksitocin oslobađa u mozgu i ona se tada još više vezuje za muškarca posle se*sa. Suprotno se dešava muškarcima - ističe ona u objavi. 

 

 

Prema mišljenju ove terapeutknje intimni odnosi samo "pokvare" stvarnu sliku o ženi, zbog čega se muškarci prvo preterano zainteresuju za njih, a potom ih "izgustiraju".

- Mušakrac posle intimnih odnosa počinje da razmišlja da vas dvoje možda i niste tako dobar par. Upravo to je glavni razlog zašto on nakon 3 meseca veze jednostavno samo nestane. Zato ja uvek savetujem ženama da probaju da ne spavaju sa njim u prva 3 meseca. Zato što je tačno toliko vremena potrebno muškarcu da shvati da li te zaista želi u svom životu ili ne - zaključuje Ester.

 

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)