Sex

ALKOHOL UTIČE NA DISFUNKCIJU POLNOG ORGANA: Muškarci, kada vidite ove podatke lekara odmah ćete ostaviti čašu (FOTO)

Najnovija istraživanja potvrđuju da pripadnici jačeg pola gube veštine u krevetu nakon nekoliko čašica.

31.10.2023 21:01

ALKOHOL UTIČE NA DISFUNKCIJU POLNOG ORGANA: Muškarci, kada vidite ove podatke lekara odmah ćete ostaviti čašu (FOTO)
shutterstock.com

Pijenje alkohola ponekad može biti zabavno, ali može uticati na vaše se*sualne avanture. Sada su stručnjaci otkrili zašto bi piće moglo da utiče na vaš polni organ neposredno pre vremena za intimne odnose.


Popiti nekoliko pića u noćnom izlasku može biti tako zabavno. Ali da li ste znali da vam alkohol može pokvariti intimne odnose? Konzumiranje prevelike količine pića može uzrokovati smanjenje se*sualnog nagona i zadovoljstva kod muškaraca, tvrde stručnjaci. To takođe može povećati njihov rizik od erektilne disfunkcije. Sada je nova studija indijskih istraživača otkrila da to zapravo nije sjajno ni za vas dugo vremena.

shutterstock.com

Alkohol loše utiče na erektilnu funkciju kod muškaraca

- Produžena i teška upotreba može dovesti do se*sualne disfunkcije - rekao je dr Bupendra Jadav, koji radi u bolnici u Jorhatu i dodao je:  

- Alkohol je povezan sa se*sualnošću od pamtiveka.  Može doprineti započinjanju se*sualne aktivnosti potiskivanjem inhibicija i ublažavanjem anksioznosti. Međutim, alkohol značajno usporava skoro sve domene se*sualnog funkcionisanja pored erektilne disfunkcije - zaključio je doktor prenosi Dejli Star.


Nacionalna zdravstvena služba Velike Britanije svake godine troši milione funti na lečenje erektilne disfunkcije, sa 18,3 miliona funti na recepte za lečenje 2022. Ali uprkos tome što konzumacija alkohola igra ulogu, to bi takođe moglo biti znak osnovnog zdravstvenog stanja. Ova najnovija studija, objavljena u časopisu Elsevier Medical Journal Armed Forces India, razmatrala je kako piće utiče i na druge oblasti aktivnosti u spavaćoj sobi. U anketi je učestvovalo oko 78 muškaraca starosti od 20 do 50 godina.

Shutterstock

Razmislićete dva puta pre nego što potegnete za čašom

Oni su sproveli istraživanje na klinici za zavisnost od alkohola da vide kako je njihov unos alkohola uticao na njihov se*sualni učinak. Otkrilo je da 77 odsto muškaraca koji su učestvovali ima problema sa funkcionisanjem u intimnim odnosima, a zadovoljstvo posebno pogađa 71 odsto. Istraživanje je takođe pokazalo da 61 odsto mladića ima niži nivo se*sualne želje, kao i da 48 odsto ima problema sa orgazmom. U međuvremenu, 44 odsto je patilo od erektilne disfunkcije.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)