Sex

ZAŠTO ŽENE GLUME VRHUNAC? Naučnici došli do odgovora na pitanje koje muči sve muškarce (FOTO)

Nije tajna da žene ponekad odglume da su do doživele vrhunac tokom intimnih odnosa, a sada je otkriveno i zbog čega to zapravo rade.

16.10.2022 22:02

ZAŠTO ŽENE GLUME VRHUNAC? Naučnici došli do odgovora na pitanje koje muči sve muškarce (FOTO)
pexels.com

O tome kada, kako i zbog čega žene glume orgazam, govori se decenijama. Rasprostranjeno je mišljenje da do toga dolazi jer su previše umorne, pod stresom ili žele da prekinu loš seks. Naučnici tvrde da je objašnjenje mnogo kompleksije od tih nekoliko ubeđenja.

Prema istraživanjima naučnika sa univerziteta u Mađarskoj, veliki broj žena pretvara se da doživljava orgazam jer se osećaju nesigurno i loše ako ga ne dostignu tokom odnosa. Takođe, plaše se osude partnera, kao i njegovog razočaranja. 

shutterstock.com

Oko 70 odsto žena je barem jednom u životu odglumilo vrhunac

U studiji koju su sproveli učestovalo je 360 žena. Naučnici su otkrili da one koje se bore sa tim da dostignu vrhunac tokom odnosa, zapravo mnogo više energije ulože u to da naprave uverljivu predstavu pred partnerom, nego što bi im zaista bilo potrebno kada bi se opustile i spontano došle do erupcije zadovoljstva. Takođe, zaključeno je da na nemogućnost doživljavanja orgazma utiče i nezadovoljstvo u vezi. 

- Poteškoća doživljavanja orgazma, kao i njegovo glumljenje, direktno su povezani kao i uticaj nezadovoljstva u vezi na glumljenje orgazma. Ipak, primarni motiv za takav potez žena jeste to što su želele da izbegnu pitanja o tome šta nije u redu sa njima ili da ih neko smatra čudnim jer ne postižu vrhunac - tvrde istraživači.

pexels.com

Žene navodno lakše doživljavaju orgazam u avanturi nego u vezi

Prethodne studije pokazuju da je između 30 i čak 70 odsto žena barem jednom lažiralo orgazam. Česti su odgovori da do toga dolazi jer misle da će, ako ne dožive vrhunac, to nepovoljno uticati na partnerovu želju i libido. One zapravo smatraju da će glumom izbeći nepotrebne i neprijatne razgovore na tu temu, kao i loša osećanja i nesigurnost kod partnera. 

Zanimljiv je i podatak studije da žene lakše dožive vrhunac u neobaveznim avanturama nego u stabilnim vezama. Kako tvrde istraživači, žene su u prolaznim avanturama više motivisane na svoje seksualno zadovoljstvo, dok to nije slučaj kod onih koje su u vezi ili braku. Tu se javlja potreba da se partner bolje oseća, te je sav fokus na njegovom zadovoljstvu. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)