Roditeljstvo

MISLILA SAM DA NE MOGU DA ZATRUDNIM, A ONDA SAM NA SVET DONELA PETORKE! Evo šta je u pitanju, nije posredi veštačka oplodnja

Posle 3 godine pokušaja da ostane u drugom stanju, Hana Marton iz Ohaja prihvatila je sugestije lekara i rezultat je bio neverovatan.

26.04.2022 20:00

MISLILA SAM DA NE MOGU DA ZATRUDNIM, A ONDA SAM NA SVET DONELA PETORKE! Evo šta je u pitanju, nije posredi veštačka oplodnja
printscreen/instagram.com

Hana Marton (23) i njen godinu dana stariji suprug Džejkob oduvek su želeli veliku porodicu. Posle 3 godine pokušaja da ostane u drugom stanju, Hana je počela da se pribojava da nikada neće postati mama. 
Na preporuku lekara počela je da korosti lekove za stimulaciju ovulacije. Rezultat je bio neverovatan i porodica se brzo proširila.

 

 

Šok kod lekara

Hana, koja sa suprugom živi u Ohaju, nije ni slutila da će joj lekovi za stimulaciju ovulacije doneti neverovatnu sreću. Naime, ona je bila ubeđena da ne može da zatrudni. Posle brojnih ispitivanja i razgovora sa lekarima, odlučili su da započnu tretman stimulacije ovulacije uz pomoć lekova. Hana je u oktobru 2019. saznala da je u drugom stanju, a ubrzo je usledio šok kada su joj doktori rekli da u stomaku nosi čak 5 beba.

 

 

Ona ne krije da je bila skroz zaprepašćena, posebno što su joj doktori govorili da ima male šanse čak i za trojke. 

- Lekari su mi govorili da imam izuzetno male šanse da rodim trojke, niko nije pominjao četvorke, a kamoli petorke. Kada sam saznala da nosim 5 beba bila sam u potpunom šoku - ispričala je Hana za britanski Miror.

Porođaj pre vremena 

Hana se porodila pre vremena u 25 nedelji trudnoće 5. marta 2020. i na svet donela tri devojčice i dva dečaka. Bebe su na rođenju imale izmedu 1,3 i 1,4 kg i odmah su smeštene na intenzivnu negu. 
Jedno vreme proveli su u inkubatoru da bi uspeli da prežive.

Roditelji su im nadenuli imena Filomena, Evangelina, Meredit, Gideon i Eliot. Na žalost, Meredit je preminula 3 dana nakon rođenja usled fatalnog krvarenja u mozgu.

 

 

Gideon je imao problema sa plućima, pa je dugo bio na respiratoru, ali se oporavio i 5 meseci kasnije pridružio se kući bratu i sestrama.

- Dovesti ih kući bilo je istovremeno neverovatno i zastrašujuce. Nije bilo više monitora, respiratora i bolnićke sobe, a briga o bebama bila je prepuštena meni i Džejkobu. Gideon i danas ima problema sa disanjem, a Evangelina ima cerebralnu paralizu. Ali, za nas je to izazov i idemo dan po dan - dodala je Hana.

 

 

Pune ruke posla 

Ona i njen suprug ne kriju da imaju pune ruke posla, ali su presrećni što imaju veliku porodicu.

- Brinuti o 4 bebe je prilično neuredno, haotično, glasno i ludo. Stalno je neki haos iako kuću čistim non-stop. Ljudi uvek komentarišu kako imam pune ruke posla i definitivno je tako. Postoje trenuci kada se pitam kako ću, za ime Boga, uopšte uspeti da sve postignem - rekla je kroz smeh Hana.

 

 

Ona i njen suprug su  finansijski savetnici, a četvorke su nedavno proslavile drugi rodendan. Hana ističe da je stalna vriska i galama u kući ni najmanje ne smeta, jer je i sama odrasla u velikoj porodici sa sedmoro braće i sestara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)