Roditeljstvo

PEVAČU JE PREMINUO SIN: Samo nekoliko dana kasnije stiglo mu je pismo od njega!

Čuvenog umetnika život nije mazio, ovo je samo deo njegove tužne priče.

14.10.2024 22:10

PEVAČU JE PREMINUO SIN: Samo nekoliko dana kasnije stiglo mu je pismo od njega!
Credit: Starstock / Avalon / Profimedia

Erik Klepton danas ima 79 godina i pesmu koja je obišla svet. Stihovi pesme "Tears in Heaven" su izdati 1991. godine, a ušli su u top 10 u više od 20 zemalja i osvojile su Gremi za pesmu godine, album godine i najbolje muško pop vokalno izvođenje. Iako je postigla neverovatan međunarodni uspeh, na nastanak pesme, snažno je uticalo emotivno stanje njenog tvorca.

Pesma je nastala iz bola nakon smrti njegovog četvorogodišnjeg sina Konora, i prožeta je gubitkom, bolom u srcu i čežnjom ožalošćenog roditelja. Kleptonov sin se tog kobnog jutra igrao sa mamom Lori del Santo u jednom stanu u Njujorku. Inače, tadašnju suprugu Pati, Erik je ostavio zbog Lori sa kojom je imao aferu, a ona je ubrzo ostala u drugom stanju.

Prethodno, domar je bio u tom stanu i ostavio je prozor otvoren. Dečak je pao sa 53. sprata, dok je Erik bio u obližnjem hotelu i spremao se da pokupi dečaka na planirani ručak i posetu zoološkom vrtu. Njegova majka se u tom momentu kupala, a dečaka je pazila dadilja. Samo na tren se okrenula, a on je projurio pored nje da bi se popeo na prozor kako bi video šta se napolju dešava. Pao je direktno napolje.

- Prvi što sam dobio bio je telefonski poziv iz njihovog stana -  priseća se Klepton u intervjuu 1992. godine.

Credit: Starstock / Avalon / Profimedia

Eriku Kleptonu je sin preminuo kada je imao četiri godine

Nije znao kako da prihvati ono što je saznao.

- Zapravo sam se spremao da izađem iz hotelske sobe da odem po njega na ručak. Lori je bila na drugom kraju telefona, a ona je histerično rekla da je mrtav. I nisam mogao sebi da dozvolim da u to verujem - rekao je tužno.

Kada je ušao u stan, tada pun hitnih službi, Erik se priseća da se osećao kao da ta scena nema nikakve veze sa njim.

- Osećao sam se kao da sam ušao u nečiji život. I još uvek se tako osećam - istakao je.

Konorova sahrana održana je dva dana pre 46. rođendana izvođača. Erik je opisao svoju vezu sa Konorom kao najbližu vezu koju je imao do tog trenutka u svom životu, a svog sina opisuje kao jedan od glavnih razloga zašto je postao i ostao trezan. Do kasnih 70-ih, pevač je odlučio da se "očisti" od narkotika. Konorovo rođenje 1986. dalo je Eriku podsticaj da ostane takav.

- Zaista sam to uradio za Konora jer sam mislio, bez obzira na to kakvo sam ljudsko biće, ne bih mogao da podnesem da sam takav u njegovoj blizini - piše Klepton u svojim memoarima iz 2007. "Clapton: The Autobiography" (Kleptonova autobiografija). 

Credit: Bruno Marzi / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Ovako Erik Klepton izgleda danas

Nakon smrti dečaka, Erik je dobio dodatnu snagu i ostao je "čist". Veći deo meseci nakon smrti svog sina proveo je sam, a utehu je tražio u gitari i stvaranju muzike, piše "Biography". Nikada nije okrivio, a to je izbegavao i na suđenju, dadilju i domara za nesreću.

Ono što ga je dodatno uznemirilo je pismo sina koje je stiglo nakon smrti dečaka. Pre nesreće, pošto dečak nije živeo sa ocem, već sa majkom, on mu je napisao pismo. Stiglo je kada je preminuo.

- Naučio je da piše nekoliko reči pa mi je rekao: "Mama, želim da napišem tati pismo, šta bih mogao?" Rekla sam mu da napiše da ga voli. Napisao je to i poslali smo pismo. Nakon što je Konor umro, Erik i ja smo stigli u London na sahranu. Bila sam tamo kad je Erik dobio pismo, otvorio ga je, a tamo je bilo Konorovo pismo. Taj trenutak ne mogu da zaboravim - ispričala je Lori jednom prilikom. 

Onda se desio obrt. Kontaktirala ga je voditeljka Ivon Keli sa kojom je imao aferu i rekla mu da ima ćerku koja je u tom momentu imala šest godina, kao i da je to njegovo dete. Ona se brinula da neće želeti dete, ali kada je saznala za nesreću, odlučila je da mu se obrati.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)