Roditeljstvo

AKO SU DECA NEMIRNA STAVITE IH U VODU: Šokantni saveti jedne mame uzburkali internet! (FOTO)

Roditeljstvo je najveća sreća, ali i veliki izazov.

17.03.2024 15:30

AKO SU DECA NEMIRNA STAVITE IH U VODU: Šokantni saveti jedne mame uzburkali internet! (FOTO)
shutterstock.com

Biti mama deteta od dve ili tri godine nije nimalo lako. Mališani u ovim godinama sve istražuju, a majke se na sve načine trude kako bi zadoviljile njihovu radoznalost i sačuvale ih od eventualnih povreda. Jedna mama je na internet forumima podelila svoje iskustvo i savete koji mogu da pomognu roditeljima. Ovo je njenih 5 ključnih saveta kako kako da lakše obuzdate malo dete. 

shutterstock.com

Mnogi roditelji se žale da nemaju vremena za sebe, ali evo rešenja

1. Poklopite wc šolju

Jedan od saveta koje je mama istakla je da wc šolju uvek držite zatvorenu, kako biste izbegli neželjene događaje poput bacanja vrednih stvari u toalet. Nažalost, ova mama je imala neprijatno iskustvo kada je njena ćerka odlučila da sadržaj mamine kutije za nakit isprazni u wc šolju.

2. Plastelin je vaš novi najbolji prijatelj

Plastelin je vaš prijatelj, ali ne možete ih sprečiti da ga probaju i to više puta. Još jedan savet koji je ova mama podelila je da prihvatite činjenicu da deca vole da istražuju svet oko sebe i da će često isprobavati različite stvari, uključujući plastelin. Važno je shvatiti da je ovo deo njihovog procesa učenja i istraživanja, a upravo njime će deca ostati najduže preokupirana.

3. Ako su tvrdoglavi ili razdražljivi, stavite ih u vodu

Ova neobična tehnika za smirivanje dece može izgledati čudno, ali prema rečima ove mame, funkcioniše. Ona je istakla da je ovo rešenje primenjivala više puta i da je dalo pozitivne rezultate.

Instagram-kids.viid

Mališani imaju razne ideje

4. Mi stvaramo njihovu stvarnost

Mališani veruju u svaku reč koju im kažemo. S vremena na vreme možete im reći da je park zatvoren kada ste u velikoj žurbi i kasnite na pregled kod doktora, ili da je zabranjeno držati ljubimca u unutar kuće dok deca ne napune bar 5 godina. Međutim iskorištavanje njihove lakovernosti je jednostavno okrutno.

5. Uživajte u trenutku

Konačno, ova mama deli važnu poruku o uživanju u trenutku. Bez obzira na sve izazove koje roditeljstvo nosi, važno je da se opustite i uživate u malim stvarima. “Jer roditeljstvo je kao kiša sa suncem, često donosi najveću sreću i najveću frustraciju, ali vredi svakog trenutka”.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)