Roditeljstvo

"IMAM DVOJE DECE, ALI ĆU SAMO JEDNOM KUPITI BOŽIĆNI POKLON" : Ova mama ističe da nema omiljenu ćerku, ali smatra da drugoj nije potrebno ništa! (FOTO+VIDEO)

Tifani je Tiktokerka koja prolazi kroz sve izazove majčinstva sa drugim detetom.

06.12.2023 21:00

"IMAM DVOJE DECE, ALI ĆU SAMO JEDNOM KUPITI BOŽIĆNI POKLON" : Ova mama ističe da nema omiljenu ćerku, ali smatra da drugoj nije potrebno ništa! (FOTO+VIDEO)
Tiktok-tiffanychesson

Božić je vreme darivanja, a posebno mu se raduju najmlađi. Međutim, Tifani je mama dvoje dece koja je odlučila da će samo jednom detetu kupiti božićni poklon. Ona je i Tiktokerka koja na ovoj društvenoj mreži deli zanimljive savete u vezi majčinstva, odgajanjem dece i drugim interesantnim temama iz oblasti svakodnevnog života. Ipak, snimak u kome potencira da nema omiljeno dete, ali da će samo jedno od njih dobiti poklon, naišao je na brojne osude.

Video počinje snimkom Tifani koja u naručju drži bebu od svega tri meseca. Ona objašnjava da će njena beba u trenutku Božića imati pet meseci, tako da će i dalje biti premala da bi uopšte shvatila radost praznika i dobijanja poklona.

- Samo ću jednom detetu kupiti božićni poklon. I to ne ovom. Nemam omiljeno dete, ali ova beba ima svega tri meseca. U trenutku Božića imaće pet meseci, da li joj sa pet meseci treba poklon? Ne, ne treba joj. Ona je suviše mala da bi shvatila i cenila poklon, pa nema nikakve poente da joj se bilo šta kupuje. Ja nemam ni novca da joj kupujem božićni poklon, primam dečiji dodatak. Ukoliko neko od moje porodice ili prijatelja želi da joj kupi nešto uoči praznika, to je sasvim u redu, nemam problem oko poklona, samo ja ne želim da joj išta kupujem, a i ima već sve. Sledeće godina na Božić će imati 18 meseci i tada će definitvno dobiti božićni poklon, ali ove godine ne - objasnila je Tifani i poljubila bebu u glavu.

- Sigurna sam da će me u komentarima napasti da sam najgora mama na svetu, zato što sam odbila da svojoj bebi kupim bilo šta za njen prvi Božić, ali ona je premlada da bi bilo šta želela i već ima sve što joj treba. Tako da ne oštećujem bankovni račun kako bih joj kupila gomilu stvari koje joj ne trebaju - dodala je ona u opisu snimka, a o tome je pisao i San.

@tiffanychesson Idk if this is normal or not, im sure the comments will soon roll in if it turns out im the worlds worst mum for refusing to get my baby anything for her first christmas but shes too young to want anything and already has everything she needs so im not damaging my bank account by trying to keep up with the joneses and buy her loads lf stuff she doesnt need 🤷🏼‍♀️ #babysfirstchristmas #firstchristmas #newbaby #newborn #christmas #christmasgifts #christmaspresents #deinfluencing #babyessentials #giftguide #controversial #mumsoftiktok #motherhood #parenting #mumof2 ♬ original sound - tiffany💖

Komentari su usledili istog časa. S jedne strane bili su oni koji su je napadali da je loša majka i da iako beba ne razume važnost poklona, trebalo bi joj pokloniti bar nešto. Pojedini su se isčuđavali činjenicom da ova žena ne samo što ne želi da ćerkici od pet meseci kupi nešto za Božić, već to javno ističe na Tik-toku. 

Nasuprot tim reakcijama, našle su se i one u kojima su ljudi objašnjavali kako su svojim bebabama kupovali brdo poklona kada oni to uopšte nisu shavatli i da je to bilo samo suludo rasipanje novca. Naravno tu je i treća grupa ljudi, koja nije stala ni na jednu stranu, ali budući da je Božić, smatraju da bi trebalo da se pokloni mali znak pažnje, ma koliko godina da dete ima.

Snimak je pogledan 367.000 puta i ima 36.000 sviđanja.

- I moja majka ima 75 godina, njoj tek u tim godinama ništa ne treba, da li zato ne moram da joj kupujem poklon?

- Koliko puta smo samo mi dobili ili kupili deci nešto što nikad u životu nisu iskoristili, ali stvar je u darivanju.

- Po toj logici nemojte ni drugoj čerki ništa da kupujete, nema nikom ništa, ni Božića, ni praznika i kraj.

- Mi smo našoj deci uvek kupovali poklone iako je jedno tada imalo mesec dana, a drugo svega tri meseca, prerasli su brzo, ali to je više činilo srećne nas nego njih.

- Ova žena je totalno u pravu, ne znam zašto je svi napadaju, šta zna dete od pet meseci?

BONUS VIDEO:

Komentari (0)