Roditeljstvo

MAMA ZAMOLILA PORODICU I PRIJATELJE DA NJENOJ ĆERKI VIŠE NE KUPUJU POKLONE: Razlog je razbesneo mnoge na društvenim mrežama! (FOTO)

Deci ovog uzrasta je retko šta od igračaka interesantno.

03.10.2023 21:00

MAMA ZAMOLILA PORODICU I PRIJATELJE DA NJENOJ ĆERKI VIŠE NE KUPUJU POKLONE: Razlog je razbesneo mnoge na društvenim mrežama! (FOTO)
shutterstock.com

Mnogi roditelji koji imaju decu od nepunih godinu dana, suočeni su sa situacijom da u jednom trenutku budu “preplavljeni” gomilom igračaka i garderobe za bebe. Naime, svi prijatelji i članovi porodice koji dolaze da vide dete po prvi put, donose mu poklon u vidu garderobe ili igračke. Bebe veoma brzo prerastu stvari, budući da mališani iz meseca u mesec drastično napreduju. S druge strane, deci ovog uzrasta je retko šta od igračaka interesantno. Tako ćete ih pre videti da se igraju kutijom za pelene nego skupocenom igračkom. 

Jedna mama našla se u situaciji, kao i mnoge druge. Ona ima devojčicu od osam meseci, a članovi porodice i prijatelji svaki put kada dođu da vide bebu donesu neki poklončić. Budući da se devojčici bliži prvi rođendan, ova mama je pomislila koliko li će tek nepotrebnih stvari dobiti. Tako je došla na ideju da predloži nešto familiji i prijateljima.

Pixabay.com

Mama došla na ideju šta mogu da poklone njenoj bebi

- Bake i deke kad god dođu u posetu donesu poneku benkicu, lutku ili nešto od nehodajućih patikica. Toliko imam stvari koje joj nikada nisam obukla, a koje je uveliko prerasla. Na samu pomisao da će tek za rođendan dobiti tonu garderobe koju nikad neće stići da ponese, diže mi se kosa na glavi. Svi znamo da je garderoba za bebe podjednako skupa, kao i za odrasle, dok o igračkama i da ne pričamo. Došla sam na ideju i predložila suprugu da kažemo svima u porodici kao i bližim prijateljima, da ako već imaju novca za bacanje, da je bolje da uplate devojčici na štedni račun koji sam joj otvorila. Rekla sam to svojima i počeli su da joj uplaćuju novac - objasnila je ova žena, a o tome je pisao i  Miror.

Njen suprug pak nije delio mišljenje sa njom. On je smatrao da je suviše nekulturno reći bakama i dekama, ili tetkama da uplate novac na račun.

- Naša porodica i prijatelji ne kupuju detetu igračke i stvari zato što nemaju preča posla, već zato što ne žele da dolaze “praznih ruku”. S druge strane devojčica se svaki put obraduje, pa makar to bilo i na par minuta. Možda će se time igrati kada bude starija. Nekulturno je da im kažem da ubuduće ništa ne donose našoj ćerki, već da joj uplaćuju novac. To tako ne ide, ni mi to nismo radili nikada, već smo na sve rođendane nosili poklone - poručio joj je suprug.

shutterstock.com

Ne zna šta će više sa poklonima za dete, a niko ne donosi novac

Ova priča dovela je do velikog broja komentara na internetu, međutim, mnogi su podržali stav ovog tate.

- Naravno da je jako nekulturno reći nekome da uplati novac na račun ili da donese novac.

- Svi mi mnogo više volimo pare, pa ni nas nikad niko nije pitao sviđa li nam se poklon.

- Ne kaže se bez razloga: “Poklonu se u zube ne gleda”.

- Ukoliko imate višak garderobe uvek možete to da ostavite da i vi poklonite nekome ili odnesite u dom za decu bez roditelja.

- Mene kada bi neko uslovio da ostavljam pare na račun, više nikad ne bih donela ništa, niti bih uplaćivala novac, to je toliko nekulturno.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)