Roditeljstvo

NOVOROĐENČE ME JE SPASILO SIGURNE SMRTI: Uplašio sam se kada mi je ćerka prerano rođena, ali sada znam da je poslata da mi pomogne! (FOTO/VIDEO)

Džonatan Čedilo je profesionalni rvač koji je danima osećao bolove misleći da su od povrede, ne sluteći da ima seriju srčanih udara.

13.05.2023 16:01

NOVOROĐENČE ME JE SPASILO SIGURNE SMRTI: Uplašio sam se kada mi je ćerka prerano rođena, ali sada znam da je poslata da mi pomogne! (FOTO/VIDEO)
Prntscrn/YouTube

Beba koja dođe prerano na svet predstavlja brigu za sve, ali jedna je zapravo spasla svoga oca. Džonatan Čedilo (47) je profesionalni rvač koji je imao povredu već duže vreme. Njega je rame bolelo baš u vreme kada je njegova trudna verenica Vanesa osetila jake kontrakcije zbog kojih je prevezena u bolnicu. Nedugo posle toga ona je na svet donela njihovo prvo dete Žulijet Fransin. Devojčica je narednih nedelja ostala u bolnici. Tata ju je redovno posećivao, iako vidno zanemoćao zbog bolova u ramenu. Džonatan je koristio vreme koje je provodio sam kod kuće za odmor, ali bolovi nisu nestajali. 

Ovom čoveku uopšte nije palo na pamet da je njegov život ugrožen i da ga tek trenutak deli od sigurne smrti.

- Budući da sam profesionalni rvač, imam mnogo povreda koje mi s vremena na vreme predstavljaju problem. Tako sam i upornu bol u ramenu pripisivao nekoj staroj povredi. Jedino mi je bilo žao što nisam u boljoj kondiciji baš u trenutku kada mi dete dolazi na svet. Osećao sam kako sam iz dana u dan sve umorniji, dok su bolovi bili uporni i sve jači - pojadao se ovaj čovek.

Došao je tako i dan kada je ponosni otac trebalo da kući odvede bebu i verenicu. 

- Džonatan je došao po nas i izgledao je gore nego ikada. Požalio se da oseća jake bolove u ramenu koji su svakim danom sve jači i samo se bukvalno srušio na krevet pored nas. Sam Bog ga je spasao što je bio u bolnici. Medicinska sestra koja je nas pazila je istog trena alarmirala lekare, budući da je on bio bez svesti. Svest je gubio više puta tog dana, a dah mu je bio plitak i isprekidan. Završio je na hitnoj operaciji - objasnila je Vanesa, njegova verenica.

Ispostavilo se da je Džonatan imao srčani udar, i to ne jedan već više. Bol u ramenu bila je posledica infarkta.

- Na ispitivanju u bolnici su ustanovili da sam imao seriju srčanih udara od kojih je prvi bio par dana pre rođenja Žulijet, dok je najjači bio onog dana kada sam došao po Vanesu i bebu. Ne smem ni da pomislim šta bi bilo da tog trenutka nisam bio u bolnici. Istog trena su mi ugradili stent i narednih nekoliko dana ostao sam na oporavku. Lekari su mi objasnili da bih najverovatnije bio pokojni da nisam operisan u tako kratkom vremenskom periodu. Bili smo uplašeni kada je naša devojčica rođena mesec dana pre termina, ali sada sve više razmišljam, kako je ona planski došla na svet malo pre vremena kako bi tatu spasila gotovo sigurne smrti. Ona me je bukvalno spasila, biću njen anđeo čuvar koliko god mi je suđeno - zaključuje Čedilo.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)