Roditeljstvo

MAJKA GA JE OSTAVILA U SIROTIŠTU KADA JE IMAO SAMO 2 DANA: Šesnaest godina kasnije uradio je DNK test i usledilo je čudo, niko se nije nadao ovakvom raspletu sudbine! (FOTO/VIDEO)

Luk Tompson dobio je porodicu usvajanjem i živeo je život kao iz filma, ali ni to ga nije sprečilo da sa 16 godina potraži biološku majku!

05.05.2023 18:01

MAJKA GA JE OSTAVILA U SIROTIŠTU KADA JE IMAO SAMO 2 DANA: Šesnaest godina kasnije uradio je DNK test i usledilo je čudo, niko se nije nadao ovakvom raspletu sudbine! (FOTO/VIDEO)
Prntscrn/YouTube

Luk Tompson rođen je 2007. u Gvatemali, a njegova majka je bila toliko siromašna da ga je dala na usvajanje u nadi da će bar tako imati bolji život. Jedna američka porodica iz Los Anđelesa ga je tako usvojila kada je imao svega 10 meseci, a svi oni nisu krili od njega činjenicu odakle potiče i da jednog dana može da potraži svoju biološku porodicu. Elizabet i Kirk Tompson su tako podržali usvojenog sina kada je krajem prošle godine izrazio želju da pronađe biološke roditelje. Uspeo je da sa njima uspostavi kontakt preko organizacije Fundamaya i za svega 48 sati je uspeo da pronađe majku i čak sedmoro braće i sestara.

- Sećam se trenutka kada su se Luk i njegova majka zagrlili. Nisu se videli od njegovog rođenja, to je bio veoma emotivan trenutak za sve nas. Mislim da su se grlili oko 5 minuta. Sve vreme su bili zagrljeni, potom su se gledali i plakali. Bio je to trenutak ispunjen bolom, nevericom, ali i radošću i isceljenjem - rekla je Larsen, njegova sestra sa kojom živi od rođenja, a koja je izgradila svetsku karijeru kao holivudska glumica. 

Lukova sestra Larsen je objasnila da je njen brat usvojen i da je od rođenja živeo sa njom, njihovim bratom Koulom i roditeljima Elizabet i Kirkom Tompsonom. 

- Moj mlađi brat Luk je sa svega 2 dana dat u sirotište jer majka nije bila u dobroj finansijskoj situaciji da se brine o njemu kako treba. Ona je imala 23 godine, bila je sasvim sama i zarađivala je svega 200 dolara mesečno. Zato je odlučila da ga da na usvajanje kako bi mu pružila priliku za bolji život, i nije pogrešila. Moja porodica je oduvek želela da ponovo spoji Luka sa njegovom biološkom majkom, pa su, kada su stigli rezultati DNK testa, odlučili da organizuju putovanje. Kontaktirali smo Lukovu majku putem organizacije Fundamaya i kada je pristala da se vidimo odlučili smo se na put - objasnila je Larsen, a preneo Dejli Miror.


Ova devojka istakla je da su oko nedelju dana svi proveli u Gvatemali gde su većinu dana bili sa Lukovom porodicom. 

- Dirnuti smo celokupnom situacijom i prezadovoljni što su naše 2 porodice sada postale jedna. Ovo je samo početak, planiramo da se često čujemo i da posećujemo jedni druge. Organizacija Foundamaya će pomoći Lukovim braći i sestrama da se školuju, a finansiraće i njihovo putovanje do nas kada to budu želeli. Bilo kakvih drugih finansijskih ili egzistencijalnih problema da imaju, sada smo i mi tu za sve njih. Lukova biološka porodica je i naša porodica. Oni su veoma siromašni, nikada nisu jeli slatkiše, probali gazirana pića, videli knjige, niti su ikada bili u hotelu, niti na bazenu. Bilo je pravo zadovljstvo videti njihova oduševljena lica kada smo im priuštili ovo malo zadovoljstvo, iako ne govorimo istim jezikom - istakla je Lukova sestra Larsen.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)