Roditeljstvo

ONO ŠTO MI OČEVI GOVORE DOK IM SE ŽENE PORAĐAJU ME JE PRENERAZILO: Babica podelila nesvakidašnje iskustvo iz porođajne sale, nikome nije svejedno!

Većina muškaraca se žali da im je dosadno i da njihove žene previše drame tokom porođaja, a jedan je čak tražio test očinstva odmah nakon rođenja bebe, tvrdi babica Ana.

26.02.2023 15:01

ONO ŠTO MI OČEVI GOVORE DOK IM SE ŽENE PORAĐAJU ME JE PRENERAZILO: Babica podelila nesvakidašnje iskustvo iz porođajne sale, nikome nije svejedno!
Printscreen Tik Tok/anna.the.nurse

Ana koja se na TikToku predstvalja kao @anna.the.nurse je babica koja u jednom porodilištu pomaže mamama da na svet donesu bebu. Na popularnoj društvenoj mreži ona deli savete, ali i otkriva šta se dešava u porođajnoj sali. U jednom od postova je obelodanila kako se ponašaju buduće tate i šta sve govore dok njihova supruga na svet donosi njihovo dete.

@anna.the.nurse Intermittent monitoring is typically done with low risk patients. Hope this little tour helps ease any anxiety you have about hospital birth settings. #laboranddelivery #birth #labor #hospitalbirth #pregnant #pregnancy #induction #dilation #newmom #newborn #learnontiktok #laboranddeliverynurse ♬ Good Vibes (Instrumental) - Ellen Once Again

Šokantni komentari očeva

Mnogi njihovi neprimereni komentari šokirali su čak i Anu koja se nagledala i naslušala svega i svačega u porođajnoj sali.

- Većina očeva koja prisustvuje porođaju žale se da im je dosadno i da njihove supruge previše drame. Jedan tata je gledao svoju ženu kako vrišti od bolova tokom porođaja. Nakon što je kontrakcija prošla on ju je upitao: "Dušo, da li bi mogla ovako da vrištiš kad imaš seks sa mnom?" Bilo je i situacija kad bi očevi odmah nakon rođenja deteta pitali kad i gde mogu da urade test očinstva – ispričala je ona i dodala da to čak i nisu najgori komentari koje je čula, kao i da joj se dešavalo da njoj pojedinci dobace i imaju dvosmislen komentar na račun njenog izgleda. 

Ovaj njen video snimak brzo je postao viralan, a pogledalo ga je čak 11,2 miliona ljudi. 

@anna.the.nurse They are typically in smaller community hospitals and are amazing! I do some nursery too. Meaning caring for newborns that need antibiotics or some respiratory support. #laboranddelivery #birth #newmom #newborn #laboranddeliverynurse #postpartumnurse #nursingstudent #nursingschool #nursesoftiktok #nurselife #postpartum ♬ original sound - tatamsounds

Reakcije pratilaca

Usledile su brojne reakcije, a pojedine žene su podelile iskustvo tokom rođenja deteta kome je prisustvovao i otac bebe.

- Kad bi moj budući muž rekao da mu je dosadno tokom mog porođaja naterala bih ga da rodi dete umesto mene - 

- Mora da se šališ! Pa ovo je strašno - 

- Jedan tata je hladnokrvno rekao svojoj ženi da mora da se porodi večeras jer nema nameru da i sutradan bude budan celu noć  zbog njenog porođaja – napisala je u komentarima svoje iskustvo druga babica.

Mnoge žene otkrile su i kako su se njihovi partneri ponašali dok su one rađale njihovu bebu.

- Moj muž je rekao da prestanem da plačem jer nemam razloga za suze. Uporno me je ubeđivao da me ne boli baš toliko koliko ja mislim - 

- Moj suprug je tražio lekove protiv bolova, ali ne za mene nego za sebe – bila su samo neka od iskustava koje su podelile mame u komentarima na Anin post.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)