Roditeljstvo

IMALA SAM UŽASAVAJUĆE BOLOVE U STOMAKU, MISLILA SAM DA ĆU UMRETI: Kada su joj lekari saopštili da se porađa, nije ni znala da je trudna!

Posle nekoliko dana agonije, pregleda lekara Ali Ofer otkrila je da je trudna i da će upravo postati majka.

27.12.2022 20:01

IMALA SAM UŽASAVAJUĆE BOLOVE U STOMAKU, MISLILA SAM DA ĆU UMRETI:  Kada su joj lekari saopštili da se porađa, nije ni znala da je trudna!
instagram.com/allyopfer

Ali Ofer (26) iz Klivelanda ispričala je neverovatnu priču o rođenju svoje bebe nakon koje su mnogi ostali bez teksta. Sve žene koje su makar jednom prošle kroz iskustvo majčinstva u neverici su ispratile njenu priču.  

- Dan je počeo kao i svaki drugi. Uzela sam torbu i krenula na vežbanje s navijačicama. Bila sam student i ispitni rokovi su bili završeni, ali sam trenirala i dalje. U jednom trenutku sam shvatila da sam dobila ciklus. Naravno, nisam smjela dopustiti da me to zaustavi. Pet sati su me navijačice bacale uvis dok smo vežbale za tačku i bila sam oduševljena, osećala sam se kao i obično - počinje svoju priču ova mlada devojka.

Vraćajući se kući pet sati kasnije, Ali su grčevi postali sve gori. Njena mama Tereza dala joj je lek protiv bolova, ali joj nije pomogao i Ali je otišla u krevet da legne.

- Bila sam iscrpljena, ali nisam mogla da spavam. Bilo je čudno, nikad pre nisam patila od takvih bolova kod menstruacije. A ti bolovi bili su stvarno jaki - rekla je, piše 24sata.hr

Sledećeg dana, 22. decembar bol je još bila prisutna, a sada je Ali izgubila i apetit. Ignorisala je ove simptome, te se trudila da obavlja svakodnevne aktivnosti kao da se sa njenim telom ne dešavaju nikakve promene. Kada ju je otac Dejvid zamolio za pomoć u pomeranju nameštaja u kući, ona se prihvatila posla. Na kraju, 40 sati nakon što su počeli bolovi, Ali se složila s mamom i tatom da nešto stvarno nije u redu.

 

- Jedva sam mogla da stojim na nogama, nisam mogla da ni da jedem. Videla sam da su roditelji veoma zabrinuti za mene. Nisam ni sanjala da sam trudna. Da, menstruacije su mi bile neredovne, ali oduvek su bile takve. Nisam se udebljala, nisam osećala umor, niti sam osećala čudne pokrete u stomaku, a stomak mi je bio ravan. Ni na koji način nisam mogla ni da pomislim da nosim dete. Ipak, jer su mi bolovi dolazili u fazama, pristala sam uradim test na trudnoću, samo da budem sigurna. Bio je negativan, ali bol je sada bila grozna. Rekla sam sebi: "Ok, sad stvarno nešto nije u redu. Čak i ako bol prestane i bude mi dobro, idemo u bolnicu! - ispričala je Ali.

 

 

Putovanje automobilom bilo je užasno, svaki pokret je pogoršavao kontrakcije, a Ali je laganim koracima uspela da ode u bolnicu, vrišteći od bolova.

- Uzeli su mi  podatke, uradili analize i utvrdili su da mi je krvni pritisak opasno visok, a broj belih krvnih zrnaca povišen, što znači da sam imala infekciju. Lekar mi je pregledao stomak i rekao da oseća 'malu masu' - nastavlja Ali.

Lekari su joj rekli  kako ima kamen u bubregu i odveli je na ultrazvuk. 

- Na pregledu sam videla da nešto nije u redu. Odjednom sam se skamenila. Lekar je rekao da imam neku masu u stomaku. Odmah sam pomislila: 'Je li to rak? Umirem li?' - zabrinula se.

Ali se pokušavala mentalno da se pripremi za najgore kad se soba iznenada napunila medicinskim osobljem. Tada ju je lekar upitao je li ikada pre bila trudna. Čim je rekla 'ne', on je odgovorio: 'Pa, izgleda da ste trudni oko 38. nedelja. Moramo vas odmah dovesti do sale za porođaj, rodićete dete - bile su reči koje nije ni slutila da će čuti. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ally Opfer (@allyy_op)

 

- Rekli su da imam izuzetno lošu preeklampsiju (stanje u kojem trudnica ima visok krvni tlak, belančevine u urinu i oticanje nogu, stopala i ruku), da mi je krvni pritisak toliko visok da sam na ivici moždanog udara. Da sam čekala da kasnije dođem u bolnicu, mogla sam umreti. Upala sam u potpuni šok. Stomak mi je bio ravan, kako je mogla biti beba tamo? To mi se vrelo po mislima dok su se kontrakcije pojačavale - tvrdi Ali.

Bledog lica i sva u suzama, Ali je hitno ušla u lift. Kako su se vrata zatvarala, shvatila je da se zaista porađa te da će kroz koji trenutak postati majka.

 

- Nisam išla na preglede niti sam uzimala vitamine. Samo nekoliko dana pre porođaja sam skakala ko luda na treningu. Je li to dete u redu? - pitala se.

Lekari su je uveravali da je s detetom sve u redu, no dete je bilo okrenuto naopako u stomaku, te je morala da se porodi putem carskog reza.  Nekoliko minuta kasnije Ali je začula plač.

- Tada je to postalo stvarno. Rodila sam bebu. Još je nisam mogla da je vidim, sve što sam mogla pomisliti bilo je: ‘O moj Bože, jesam li ja to upravo rodila?’. Čula sam da sam upravo dobila dečaka. Još jedan šok. Ovo je bio prvi dečak rođen u našoj porodici u 43 godine!' - kazala je.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)