Roditeljstvo

BEBA JE VIDELA MAMU PO PRVI PUT U ŽIVOTU I NASTUPIO JE TAJAC: Ovaj snimak pogledalo je 26 miliona gledalaca i plakalo u isti glas! (VIDEO)

Devojčica je dobila naočare uz pomoć kojih je uspela da jasno vidi nakon oštećenja vida koji je imala od rođenja.

02.01.2023 22:01

BEBA JE VIDELA MAMU PO PRVI PUT U ŽIVOTU I NASTUPIO JE TAJAC: Ovaj snimak pogledalo je 26 miliona gledalaca i plakalo u isti glas! (VIDEO)
facebook-ReadersDigest

Roditelji se najviše brinu o zdavlju dece, a nema veće sreće za sve porodice nego kada su njihovi mališani zdravi. Bebe koje po rođenju imaju problema sa čulom vida ili sluha u posebnom su položaju u odnosu na ostale. Sva deca zaslužuju da čuju i vide svu lepotu sveta u kome se nalaze, pogotove što ga tek upoznaju. Taj slučaj je bio i sa ovom devojčicom koja ima tek nešto više od godinu dana. Ona ne da nije mogla da vidi svet i sve lepote koje on nudi, nego je čak i sopstevnu mamu videla mutno.Trenutak kada su devojčici stavljene dioptrijske naočare i kada je prvi put jasno ugledala mamu je zabeležen i preplavio je društvene mreže izazvavši mnogima suze na oči.

Poznato je da su bebe su, pak, posebno vezane za majke, a smatra se da one još u stomaku prepoznaju mamin glas. Kasnije se vezuju za miris, zagrljaj, utehu i sve ono što samo majka može da pruži. Ma koliko da imaju problema sa vidom, bebe uvek znaju ko im je majka. 

facebook-ReadersDigest

Beba se protivila naočarima u početku

 

Na početku snimka koji je obišao svet vidimo devojčicu od oko godinu dana i mamu koja pokušava da joj stavi naočare za vid. Budući da je u pitanju beba, naočare su prilagođene uzrastu i imaju ojačanje na zadnjoj strani koje ide u predelu potiljka glave, tako da delimično liče na one za plivanje. Većih izbora za bebe nema i na snimku vidimo mamu koja se na sve načine trudi da ih bebi stavi na oči, iako ona iskazuje vidno negodovanje. U jednom trenutku zavladala je totalna promena raspoloženja. Beba najverovatnije od samog rođenja nije videla čisto i u trenutku stavljanja naočara je prvi put ugledala sve, kao i mamu i nastupilo je oduševljenje.

Devojčica u teksas haljinici je totalno promenila raspoloženje. Ona je bila uznemirena, plačljiva i nervozna, sve dok u trenu nije shvatila da najzad može da vidi. Na par sekunda devojčica je totalno zbunjena, da bi potom usledio pravi iskreni osmeh, koji je jedino svojstven deci, budući da ona nisu u stanju da odglume bilo kakvu lažnu emociju. Beba je tako presrećna, delimično čak i stidljiva.

- Da li vidiš mamu? Da li najzad možeš da vidiš svoju mamu? - pita je majka, koja je na ivici suza.

 

 

Devojčica još uvek ne zna da govori, ali njen osmeh i pogled govore hiljadu jezika. Snimak je pregledan 26 miliona puta, ima milon i 600.000 lajkova i čak 22.000 komentara

- Ovo će rastopiti i najledenija srca -

- Celo jutro sam emotivna i plačljiva, suze su mi tekle dok sam gledala snimak, ali radosnice, bravo za malu heroinu! -

- Njen osmeh je rekao sve!!! -

- Kakva sreća što je ovaj dragocen trenutak pun emocija zabeležen -

- Ovaj trenutak će doživotno pamtiti njih dve, ali i mnogi od nas -

- Volite uvek vašu decu, ovi trenuci su dragoceni -

- Toliko puno ljubavi sažeto u svega nekoliko sekundi, dragocen snimak! - bile su samo neke od reakcija.

facebook-ReadersDigest

Reakcija koja je raznežila sve gledaoce

BONUS VIDEO:

Komentari (0)