Roditeljstvo

DOKTORI SU JOJ REKLI DA JOJ JE BEBA UMRLA U STOMAKU, ALI MAJČINSKI INSTINKT JE GOVORIO DRUGO! Priča ove žene dira pravo u srce: On je moje božićno čudo!

Hana Kol nije želela da poveruje da se otkucaju srca njenog deteta ne čuju, pa je zatražila novi ultrazvuk.

26.12.2022 15:37

DOKTORI SU JOJ REKLI DA JOJ JE BEBA UMRLA U STOMAKU, ALI MAJČINSKI INSTINKT JE GOVORIO DRUGO! Priča ove žene dira pravo u srce: On je moje božićno čudo!
Profimedia

Hana Kol (27) iz Jorkšira u Britaniji odvedena je u bolnicu kada joj je u 20. nedelji trudnoće pukao vodenjak. Tada joj je rečeno da je njena beba preminula i lekari nisu uspeli da čuju otkucaje srca. Očajna mlada majka nije želela da poveruje u to, njen instinkt joj je govorio drugačije. Zatražila je još jedan dodatni pregled.

Na novom ultrazvuku čuli su se bebini otkucaji srca.

Pixabay.com

Hana je ipak morala da prođe porođaj pre vremena 

Dečak je rođen četiri nedelje nakon toga i imao je svega 780 grama. Oukli Kol-Fauler, kako su ga roditelji nazvali, odmah po rođenju imao je veliku operaciju na crevima i ugrađena mu je stoma kesa. Prema prognozama, trebalo bi da bude u bolnici barem do 9. februara kada je planirana još operacija - ali je sada van respiratora.

Nakon svega što je prošla od dolaska u bolnicu, Hana je rekla da je njeno dete božićno čudo.

- Tako mi je laknulo. Bio je to rolerkaster. On je moje božićno čudo. Bio je apsolutno neverovatan od kada je rođen. Došao je u velikim brzinom i  jedva čekam da ga vratim kući - poručila je ponosna, ali i uplašena majka za San.

U oktobru su šefovi kraljevske bolnice u Bredfordu pokrenuli istragu i izvinili se za "nevolju i anksioznost" izazvanu njihovom prvobitnom fatalnom dijagnozom. Portparol NHS fondacije rekao je da je istraga završena.

- Završili smo našu istragu i sve informacije podelili sa gospođicom Kol. Želeli bismo da uputimo naše čestitke njoj i njenoj porodici na rođenju Ouklija i poželimo porodici sve najbolje tokom njegovog dugog putovanja - poručili su iz bolnice.

Još u oktobru Sara Holins, glavna babica porodilišta, izvinila se zbog potencijalnog propusta koji je napravljen u porodilištu.

- Želela bih da ponudim svoje iskreno izvinjenje zbog nevolje i anksioznosti koju su izazvali gospođi Kol u vezi sa lečenjem i negom koju je primila tokom njene trenutne trudnoće - istakla je Holinsova. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)