Ispovesti

MUŽ ME JE TUKAO DOK SAM BILA TRUDNA, PORODILA SAM SE PRE VREMENA: Naša glumica o užasnom nasilju koje je proživela

Glumica Tijana Vučetić je proživela strašno nasilje u braku.

26.07.2024 13:45

MUŽ ME JE TUKAO DOK SAM BILA TRUDNA, PORODILA SAM SE PRE VREMENA:  Naša glumica o užasnom nasilju koje je proživela
youtube/printscreen/Sa Nama U Svet

Glumica, koja je najpoznatija po ulozi Petrojke u seriji "Selo gori, a baba se češlja", kaže da je muž počeo da je tuče kada je ostala u drugom stanju. Tijana je svojevremeno ispričala da ju je pijani nasilnik uglavnom udarao pesnicom u glavu da ne bi ostali tragovi na telu.

Tijana Vučetić napominje da su joj bile potrebne pune dve godine da zauvek ode od nasilnika, zbog čijih udaraca se porodila u osmom mesecu trudnoće.

Glumica otkriva kada je zlostavljanje počelo.

- Počelo je u ranoj trudnoći. Moja ćerka ima 13 godina. U ranoj trudnoći, u srednjoj, ako mogu tako da kažem, i u poznoj i odmah nakon porođaja i kasnije. Tukao me je bez razloga, a kada se otrezni, on bi se kajao - ispričala je Tijana jednom prilikom.

- Ne znam da li je gore fizičko ili psihičko nasilje. Mislim da je čak psihičko i gore od samog fizičkog, jer žene sebe, u nekom trenutku, okrivljuju, sebe stavljaju u ulogu krivca, zašto sam mu to uradila, zašto sam to nešto izgovorila ili šta god. Počinju sebe da krive za sve to, ja nisam dobra. Ja nisam došla u tu fazu, daleko bilo, ali mnogima se i to desi - rekla je glumica, i dodala da nije otišla posle prvog udarca jer je mislila da će biti bolje.

- Nije bilo tragova, pošto su bili udarci u predelu glave i nije bilo tragova. Nije bilo udaraca po telu, samo po glavi, otvorenom šakom ili pesnicom, e sad jedan ili sto jedan, isto je, posle prvog, žene bežite, biće hiljadu prvi, to svima treba da bude jasno, da znaju. Prvi se ne prašta. Da, udarci i uvrede - naglasila je Tijana i napomenula da je bila lišena hrane, novca i svega, nije imala nikakvu podršku, jer nije mogla da radi u trudnoći i posle porođaja.

Odlazak u sigurnu kuću

- To su sada jako potresni detalji. Bilo je malo je reći strašno i tada sam se odvažila da pozovem policiju prvi put. Policija odvodi njega u pritvor, a ja odlazim posle nekoliko dana. Ja sam izuzetno zahvalna Vesni Stanojević, inače smo mi prijateljice pre mog odlaska u sigurnu kuću. Mi smo se poznavale, pa sam ja sa njom obavila razgovor, telefonski, nisam imala tu neku proceduru koja se inače sprovodi, jesam, ali sam ja to brže. Ona je mene tako prihvatila, da ja, ne mogu da kažem da sam tamo bila privilegovana, meni je bilo izuzetno teško i to nije prirodna sredina - objasnila je Tijana i nastavila:

youtube/printscreen/RTS Ordinacija - Zvanični kanal

Tijana Vučetić

 

- Ta kuća, Bogu hvala, postoji, i Bogu hvala da pruža utočište. Meni je bilo teško, u 10 sati ja moram najkasnije da sam tu, ko će meni da čuva moju bebu, ona nije hodala u to vreme, a moja priroda posla je takva, iziskuje ostajanje do kasno, ako pričamo o pevanju, ako pričamo o slikanju ili o radu u školi ili šta god, iziskuje to neko vreme, kome da poverim dete.

Ipak, posle boravka u Sigurnoj kući odlučila je da se vrati mužu. 

Povratak kod nasilnika

- Vratila sam se, da, vratila sam se i to posle kratkog vremena provedenog tamo, jer moje dete nije hodalo, ja sam morala od nečeg da živim, jeste tamo sve besplatno, ali, ja moram detetu da kupim pelene, mleko, ne znam šta sve ne, sebi, moj posao je takav, traži to neko vreme, posebno vreme, kada se ja vratim sa nastupa u 1, to je tamo nemoguće sprovesti, uz svu podršku koju oni daju, da se žene ekonomski osnaže, da se one osamostale, da ne zavise. Najgore je kada žena zavisi i kada nema kome da se vrati, možda ima žive roditelje, ali oni ne žele da je prime nazad - ispričala je Tijana u emisiji "RTS ordinacija".

Glumica je definitvno otišla od muža drugi put, kada je ćerka napunila dve godine.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)