Lifestyle

ANDREU JE OČUH ZLOSTAVLJAO KADA JE IMALA 9 GODINA: Majka je znala, ali je ostajala sa njim - a razlog je poražavajući!

Rekla je da je naša mizogina kultura kriva ako sam očekivala od nje da negira svoje potrebe, navodi žena.

09.07.2024 10:21

ANDREU JE OČUH ZLOSTAVLJAO KADA JE IMALA 9 GODINA: Majka je znala, ali je ostajala sa njim - a razlog je poražavajući!
Instagram/horsediscovery

Andrea Robin Skiner, 58-godišnja ćerka slavne spisateljice Alis Munro, odlučila je da javno progovori o traumi kroz koju je prošla tokom detinjstva. U potresnoj ispovesti za Toronto Star, ona opisuje kako je bila se*sualno zlostavljana od strane očuha, Geralda Fremlina, dok je njen otac bio odsutan, a majka u Kini. Ovaj slučaj zlostavljanja dogodio se 1976. godine, kada je žena imala samo devet godina, i predstavljao je početak niza jezivih događaja koji su obeležili njeno detinjstvo.

Instagram/horsediscovery

Žena koja je doživela zlostavljanje


U svojoj potresnoj ispovesti, Skiner otkriva da je pokušavala da zaštiti sebe tako što bi izbegavala susrete sa zlostavljačem i ignorisala njegove priče. Međutim, ova trauma je ostavila duboke posledice na njen fizički i mentalni zdravstveni status, što ju je čak dovelo do napuštanja fakulteta i borbe sa teškim zdravstvenim problemima poput bulimije, nesanice i migrena.

Borba za pravdu i sklanjanje od porodice

Ona je godinama nosila teret zlostavljanja sama, misleći da na taj način čini moralno ispravnu stvar za dobrobit svoje porodice. Međutim, suočavanje sa istinom i priznavanje sebi, kao i shvatanje da ima pravo na srećan i ispunjen život dovelo ju je do odluke da prijavi zlostavljača policiji. Nakon dugog procesa, on je priznao krivicu i osuđen je na dve godine uslovne kazne. Andrea je priznala nakon ovog događaja da je bila izolovana od svoje porodice, ali je isto tako naglasila da je sa većinom rodbine uspela da obnovi odnose i krene na putu ka ozdravljenju. Međutim, odnos sa majkom Alis Munro ostao je trajno narušen, uprkos pokušajima pomirenja.

Godinama kasnije, napisala je pismo svojoj majci u kojem je detaljno opisala užase koje je proživela od strane svog očuha, koji je imao 88 godina kada je umro 2013. godine.

- Šesnaest godina nosim tajnu - napisala je Andrea i dodala:

- Geri me se*sualno zlostavljao kad sam imala devet godina kad si bila u Kini. Ceo život sam se bojala da ćeš mene okriviti za ono što se dogodilo.

Alis mu se na kraju vratila i par je ostao zajedno do njegove smrti.

- Rekla je da joj je prekasno rečeno, da ga previše voli i da je naša mizogina kultura kriva ako sam očekivala od nje da negira svoje potrebe, žrtvuje se za svoju decu i nadoknađuje propuste muškaraca - napisala je o svojoj mami.

Iako je godinama ćutala o svojoj traumi, Andrea je naposletku odlučila da javno progovori o zlostavljanju koje je pretrpela. Kroz svoju ispovest, ona se suočila sa tajnama i lažima koje su okruživale njenu porodicu, ističući da je došlo vreme da istina ugleda svetlost dana. Ovaj hrabri korak predstavlja njen pokušaj iskupljenja i osnaživanja, ali i podsećanje javnosti da se istina ne sme zanemariti.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)