Ispovesti

"SVEKRVA SE STALNO ŽALI DA JE UMORNA, A ODBIJA SVAKU VRSTU POMOĆI": Očajna snaja traži savet na internetu

Odnosi između snaje i svekrve su često „zategnuti“, a nekad se čini da jedna strana radi sve da bi oni bili još gori i teži

22.02.2024 18:50

"SVEKRVA SE STALNO ŽALI DA JE UMORNA, A ODBIJA SVAKU VRSTU POMOĆI": Očajna snaja traži savet na internetu
Shuterstock

Kad mladi ljubavni par započne zajednički život, jedno drugom daju obećanje da će održavati dobre odnose sa roditeljima onog drugog. Ali, u nekim situacijama tako nešto postaje neizvodljivo – nekad zbog neadekvatnog ponašanja snaje ili zeta, nekad zbog njihovih roditelja.

Jedna mlada žena koja je insistirala na anonimnosti podelila je na forumu svoju lošu porodičnu situaciju sa svekrvom.

- Moj muž i ja smo u braku tri godine, i sve praznike provodimo sa njegovim roditeljima. Pošto oni ne vole da dolaze kod nas, jer ih putovanje iscrpljuje, uvek odlazimo kod njih. Moja svekrva je veoma posvećena domaćica i trudi se da za praznike spremi veliku količinu hrane. Provodi ceo dan u kuhinji kako bi pripremila bogatu trpezu. Kad bi joj to pričinjavalo zadovoljstvo, ne bi bio problem. Ali, svaki put kad odemo kod nje za praznike, ona se konstantno žali na to koliko je umorna, koliko je bole noge, koliko je vremena provela da bi pripremila hranu za praznike i da bi nas ugostila. Mnogo puta sam ponudila da joj pomognem u pripremi hrane, ali ona to ne dozvoljava. Predlagala sam joj i da spremim hranu, pa da donesem, ali svaki put me je oštro odbijala – navela je ova mlada žena.

U nastavku ispovesti dodala je da se njena svekrva stalno žali kako je preumorna.

- Predložila sam joj da joj suprug i ja platimo kućnu pomoćnicu koja će umesto nje prati prozore i zavese, usisavati, brisati prašinu, peglati... I tad je njen odgovor bio negativan. Nije pristala ni da suprug i ja dolazimo češće kako bismo joj pomogli u sređivanju kuće. Prilično sam sigurna da svojim prijateljima govori kako ima lenjog sina i lenju snaju, čak mi je jednom njena komšinica koja je svratila da nas vidi kad smo došli tako nešto provukla „između redova“ – dodala je ova mlada žena i zatražila savet kako da se postavi.

Shutterstock

Svaki put kad joj sin i snaja dođu u goste, svekrva se žali da je "pala s nogu" od posla

Osobe koje su pročitale njenu ispovest zakčjučile su kroz komentare da njena svekrva voli da pati.

- Ona voli da bude mučenica, pa i ne pokušavajte da je lišite tog zadovoljstva. Neki ljudi jednostavno vole da budu u toj ulozi i ne prihvataju pomoć.

- Šta god da uradite, ne možete je promeniti. Naravno, ti i njen sin možete ponuditi da je izvedete na večeru. Možda će tad shvatiti da ne mora da kuva non-stop pred vaš dolazak u goste. Ali nemojte se iznenaditi ako odbije ponudu ili ovo shvati lično. Ono što ona priča komšinici o vama ne bi trebalo da utiče na vas.

- Sledeći put insistirajte da ona dođe kod vas u goste. Umesto da pripremate brdo hrane, naručite dostavu. Možda će tada shvatiti da ne mora da se žrtvuje, pa će biti odmornija kad vas sledeći put pozove u goste – bili su neki od komentara.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)