Ispovesti

TOKOM TRUDNOĆE IMALA JE INTIMNE ODNOSE SA PARTNEROM: Ono što je videla na ultrazvuku potpuno je šokiralo, doktori tvrde da je nemoguće da se tako nešto desi (VIDEO)

Ispovest Di Mišel o superfetaciji zabrinula je sve buduće mame.

22.10.2023 13:09

TOKOM TRUDNOĆE IMALA JE INTIMNE ODNOSE SA PARTNEROM: Ono što je videla na ultrazvuku potpuno je šokiralo, doktori tvrde da je nemoguće da se tako nešto desi (VIDEO)
shutterstock, tiktok/printscreen/deeandtplusthree

Superfetacija je situacija kada se dese dve odvojene oplodnje, tokom istog menstrualnog ciklusa. Dok je kod životinja ovo moguće, kod ljudi je malo verovatno, odnosno veoma retka situacija. Međutim, to se dogodilo 26-godišnjoj Di Mišel preduzetnici iz Pitsburga koja je podelila svoje neverovatno iskustvo. Kako je žena objasnila, to se desilo 2020. godine.

- U suštini, ono što se desilo bilo je da smo planirali bebu, a ja sam zatrudnela. Imala sam ultrazvuk i bila je jedna beba. Mislila sam da sam trudna i pomislila sam: "ne mogu ponovo da zatrudnim. U redu je ako nastavimo da budemo nepažljivi". To sam bukvalno rekla - kaže ona u svojoj ispovesti.

Printscreen/TikTok/deeandtplusthree

Žena je objasnila kako se dogodila još jedna trudnoća dok je bila trudna

Ipak, Mišel otkriva kako je samo nedelju dana nakon toga morala u Urgentni centar jer je imala strašne bolove zbog čega je mislila da će imati pobačaj. Ipak, u pitanju je bilo nešto drugo i ona je saznala da joj materica raste veoma brzo zbog toga što su tu bile još dve bebe.

Ona je rekla kako se desila trostruka trudnoća u roku od samo nedelju dana i da stalno govori ljudima da paze jer bi im se moglo to desiti kao njoj. Di je bila trudna sa trojkama, odnosno jednom bebom i parom identičnih blizanaca. Bez obzira na to što je prva beba začeta malo ranije u odnosu na blizance, svi su rođeni istog dana i ona ih smatra trojkama. Iako su međusobno različiti beba C i bebe A i B se ponašaju i kreću identično. Imaju tendenciju da rade sve isto poput trojki. 

Za Buzzfeed.com ginekolog dr Marijami Embej je rekla da je superfetacija vrlo retka i gotovo nemoguća  prirodnim putem . Svi poznati slučajevi su kako je navela potpomognuti reproduktivnom tehnologijom. 

- Telo radi odličan posao u sprečavanju druge trudnće kada se embrion već razvija unutar materice tako da je ovo toliko neuobičajeno da su za osobu šanse skoro 0. Postoji samo desetak potvrđenih slučajeva istraživači čak nemaju dovoljno podataka da istraže ove uzorke-navela je ona.

 

@deeandtplusthree Replying to @Dramatictee Getting pregnant twice in one week.. I had TRIPLETS! I never knew that this was possible until it happened to me!🤣 #superfetation #superfetationpregnancy #tripletsgirls ♬ original sound - TRIPLETS Dee and T Plus Three

 

Pošto nije zatudnela pomoću veštačke oplodnje niti u njenoj porodici postoji istorija blizanaca, doktorka je navela kako je žena morala da prođe kroz dva menstrualna ciklusa pri čemu je svaki doveo do trudnoće. Di je otkrila kako njeno telo ovulira više puta mesečno i da joj se to dešavalo još dok je bila tinejdžerka.

Takođe, ovakav slučaj može se dogoditi samo u okviru dve do četiri nedelje i to u ranoj fazi trudnoće, a nikako ako je ona napredovala. 

- Bilo je veoma intenzivno, sa dodatnim testiranjem i praćenjem koje je trebalo uraditi. Pola meseca nakon što mi je vodenjak neočekivano pukao kada sam imala 24 nedelje. Bilo je iscrpljujuće ali i uzbudljivo doživeti - kaže Di Mišel u svojoj ispovesti.

Kada je rodila prvu bebu bolnicu je posetila, kako kaže, svega četiri puta dok je sa trojkama imala preko 20 termina. 

Di je podelila jedan univerzlni savet sa svima koji se nađu u ovoj veoma retkoj situaciji.

- Uživajte u trenutku, ne plašite se, nabavite pelene i maramice i napravite dobar plan. Znam da stvari ne idu uvek kako je planirano sa trudnoćama ali planiranje unapred rešava mnogo problema- zaključuje ona.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)