Ispovesti

"DANIMA IZBEGAVAM DEVOJKU, KAKO DA RASKINEM SA NJOM?": Vlada je zatražio savet na Internetu, a onda su zbog jednog komentara svi zanemeli (FOTO)

Prekid veze nije ni jednostavan ni lak. Trebalo bi pronaći prave reči, pogotovo ako smo mi ta strana koja želi emotivnu slobodu, a u isto vreme ne želi da povredi aktuelnog partnera.

22.09.2023 21:01

"DANIMA IZBEGAVAM DEVOJKU, KAKO DA RASKINEM SA NJOM?": Vlada je zatražio savet na Internetu, a onda su zbog jednog komentara svi zanemeli (FOTO)
shutterstock.com

Sa ovim problemom suočio se i jedan Vlada koji je na društvenoj platformi Redit zatražio savet kako da raskine sa devojkom sa kojom je, kako je otkrio, pre dva meseca počeo neobavezno da se viđa.

- Imam 26 godina, a ona 22. Meni je u početku bilo zanimljivo, a ona se malo više zaljubila. Ja je izbegavam, odlažem viđanja, kasnije odgovorim na poruke... Ali ne znam šta da joj kažem - požalio se ovaj mladić.

Ubrzo su počeli da stižu odgovori. Muškarci su bili jasni i direktni, a ovo su neki od njihovih odgovora:

- Obično se kaže: Koliko vidim i osećam, ne vidim nas dvoje u budućnosti.

- Ne smeš je zavlačiti. Budi čovek i reci joj kako stoje stvari. Jer biće ti sve neprijatnije posle svakog viđanja, ako se ona toliko već primila.

- Pozoveš je da se vidite i kažeš joj sve, ne vidiš sebe sa njom, nisi za vezu trenutno, osećaš da ti treba sloboda itd. Veliki si dečko, nisi klinac, jeste neprijatno u trenutku, ali posle kad se oslobodiš biće ti mnogo lakše.

- Odvedeš je na neko fino i tiho mesto, kafić gde nikada pre niste bili i za koji je ne vezuju lepe uspomene ili klupu u parku ili gde god. Kažeš joj da je ljubav prošla, da si našao neku novu koja ti se sviđa i da misliš da je bolje da raskinete. Ali vi ste jako kratko zajedno, samo dva meseca. Ne znam što si i započinjao bilo šta sa njom ako ćeš biti samo dva meseca. Još si je naveo da se zaljubi ko luda u tebe za ta dva meseca, a sad ćeš da joj slomiš srce tako lako?! Brate mili... Bez uvrede, ali ispadaš pomalo nezrelo derište kad ovako ne znaš šta da radiš u životnim situacijama... Mada je sama kriva što daje kompletnu sebe tako lako... Nemoj se igrati ženskim osećanjima i povređivati devojke - odgovarali su momci sa Redita.

Shutterstock

Raskid veze nikada nije lak

Bilo je i onih koji su pokušali da iskažu mušku solidarnost i budu duhoviti:

- Ja sam jednom rekao da se selim na Kubu.

- Reci joj da ideš na more u Hrvatsku kod drugarice na mesec dana.

- Pet reči: izgledaš debelo u tim farmerkama.

Vladi je stigao savet i od jedne devojke koja je pročitala njegovu objavu:

- Savet iz ženskog ugla: pozovi je da se vidite napolju negde, nikako u kafiću kako je neko pisao, već negde gde će imati slobodu da zaplače bez da je bude sramota i lepo reci da ne želiš da budeš više u vezi. Nemoj da prosipaš fraze nego budi iskren, nisi hteo vezu, ali nisi bio iskren u svojim namerama na početku ili šta god da je u pitanju. Nakon raskida odrasti, jer imaš 26 godina, a ovo je nezrelo ponašanje neprihvatljivo za tvoje godine. Nemoj da ulaziš u veze ako nisi spreman i na teži deo, jer time samo povređuješ druge ljude.

shutterstock.com

Slanje poruke je jedan od najgorih načina za prekid ljubavne veze

Među ostalim odgovorima izdvojio se jedan koji je napisan možda iz šale, a možda i iz ličnog bolnog iskustva:

- Al' će te spucati loša karma posle...

Vickasti komentari ispod Vladine objave su odmah posle objavljivanja ove poruke zamrli. Očigledno je da su se mnogi koji su pročitali reč "karma" i te kako zabrinuli, pitajući se šta bi njima život priredio kad bi se grubo poigrali sa nečijim iskrenim osećanjima.

A koji "recept" vi primenjujete kad želite da raskinete vezu?

BONUS VIDEO:

Komentari (0)