Ispovesti

NJIHOVA LJUBAV BILA JE JAČA I OD RATA: Dopisuju se 84 godine , a priča dvoje stogodišnjaka rasplakaće i najtvrđa srca! (FOTO+VIDEO)

Kako je rekao Džef uvek su imali o čemu da razgovaraju, a Selest je vrlo zanimljiva žena.

27.08.2023 20:00

NJIHOVA LJUBAV BILA JE JAČA I OD RATA: Dopisuju se 84 godine , a priča dvoje stogodišnjaka rasplakaće i najtvrđa srca! (FOTO+VIDEO)
Printscreen/www.bbc.com/

Stogodišnjaci Džef Benks (100) iz Honitona i njegova vršnjakinja Selesta Birn iz SAD, počeli su da se dopisuju sa samo 16 godina. Upoznali su se u okviru obrazovnog projekta za povezivanje britanskih i američkih učenika. Dopisivali su se punih 84 godine čak i za vreme Drugog svetskog rata. Džef je rešio da ispriča njihovu priču, a kako je otkrio u komunikaciju su stupili sasvim slučajno. 

- Kada sam bio poslednja godina gimnazije do mene je dospelo njeno pismo. Rašio sam da joj napišem nekoliko rečenica na koje je ona odgovorila i od tada nismo prestali da se dopisujemo čak i tokom Drugog svetskog rata kada sam bio regrutovan na Pacifik - rekao je Džef. 

Printscreen/www.bbc.com/

Videli su se samo jednom , a sada mogu da pričaju svaki dan.

Kaže da su se videli samo dva puta. 

- Bez obzira na to što smo se decenijama dopisivali,uživo smo se sreli tek 2002. godine. Nakon tog susreta život nas je razdvojio, svako je nastavio svojim putem ali nismo prestali da se dopisujemo. Sada smo dopisivanje unapredili zahvaljujući razvoju tehnologije - rekao je Džef. 

On kaže da je Selesta slabovida, pa na njegova pisma u njeno ime piše jedna od njenih ćerki kojoj Selest diktira šta da piše.  

- Komuniciramo preko interneta, pričamo o svakodnevnom životu i našim porodicama. Ona je uvek bila veoma interesantna i uvek smo imali o čemu da pričamo - dodao ovaj vremešni dekica.

Printscreen/www.bbc.com/

Iako nikada nisu bili u romantičnoj vezi nisu prestali da kontaktriaju.

Kako je rekao, sada su oboje slobodni nakon smrti svojih supružnika. Uprkos njihovoj neobičnoj povezanosti nikada nisu bili u ljubavnoj vezi zato što su poštovali svoje supružnike.  

- Između nas je uvek postojala samo platonska ljubav. To je posebna povezanost rečima i to niko ne može da vam opiše. Poslednji put sam je video 2004. godine kada me je pozvala kod sebe na ručak - dodaje je Džef. 

Zahvaljujući razvoju tehnologije sada mogu da razgovaraju preko video poziva. 

- Imam Zum i sada ćaskamo svaki dan i lepo je čuti njen glas - rekao je Džef sa osmehom. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)