Zanimljivosti

ŽELELA JE DA NJENA BAKA PO SVAKU CENU BUDE NA NJENOM VENČANJU: Potez ove neveste raznežio je i najtvrđa srca, a onda je starica pogledala u mladu i desilo se čudo! (FOTO)

Hana Džobi i i njen suprug Džej imali su čak dva venčanja iz vrlo tužnog razloga.

25.08.2023 11:48

ŽELELA JE DA NJENA BAKA PO SVAKU CENU BUDE NA NJENOM VENČANJU: Potez ove neveste raznežio je i najtvrđa srca, a onda je starica pogledala u mladu i desilo se čudo! (FOTO)
Profimedia

Hana Džobi (29) i Džej Haris iz Gejtsehda su uživali u svom venčanju, ali je nevesta bila tužna zato što njena baka Liz Džobi (86) nije mogla da prisustvuje ceremoniji. Baka koja boluje od demencije, iz zdravstvenih razloga nije smela da napusti starački dom.

Međutim, Hana je bila rešena da njena voljena baka bude deo svadbe po svaku cenu. Ona i njen suprug su se venčali ponovo pred njom u staračkom domu, a Liz kaže da je to bio jedan od najlepših trenutaka u njenom životu. 

- Uvek sam maštala da će moja baka biti na mom venčanju, ali to na žalost nije bilo moguće zbog njenog narušenog zdravlja. Suprug zna koliko sam vezana za nju i dogovorili smo se da se ponovo venčamo pred njom. Omogućili smo joj da se oseća kao kod kuće i na neki način bude deo ceremonije  i našeg najsrećnijeg dana. Bila je veoma srećna i raspoložena a u tom momentu se desilo se čudo - baka me je prepoznala, znala je da sam ja njena unuka i da se udajem. To je bio trenutak kada sam počela da plačem od sreće. Držala me je za ruku, gledala u moju vančanicu i rekla je da sam prelepa. Rekla sam sebi: "Ona nije mogla da dođe na moje slavlje, ali ja sam ga donela kod nje "- rekla je kroz suze Hana. 

Profimedia

Hana i Džej su se ponovo venčali pred njenom bakom.

Lizin najstariji sin, Stiv Džobi (62) i Hanin otac, rekao je da su njegovu majku, morali da pripreme za ovaj događaj

- Moja majka je nekoliko godina imala problema sa pamćenjem. Počela je teže da se kreće, pa smo na kraju teška srca odlučili da je smestimo u starački dom i to isključivo zbog nege koju mogu da joj pruže samo stručnjaci. Moja nastarija sestra Rut je otišla kod nje da bi je pripremila uz pomoć neurologa i lekara, da se ne bi uznemirila. Svi su bili tu kada su Hana i Džej ušli u njenu sobu, a to je bio momenat za pamćenje. U tom trenutku je prepoznala svoju unuku, a i sama direktorka staračkog doma je rekla da je bilo veoma dirljivo. Drago mi je da je Hana uspela da ostvari svoju želju i da je moja majka prepoznala - rekao je Stiv. 

Direktorka staračkog doma, Kristin Henderson, koja radi u njemu već 24 godine, rekla je da je Liz bila jako srećna. 

- U tom trenutku je znala da joj se unuka udala i to je bilo veoma dirljivo. U domu za stare smo svi kao velika porodica, a sve je moralo da prođe uz nadzor lekara - zaključila je Kristin. 

BONUS VIDEO

Komentari (0)