Ispovesti

REKLA MU JE DA NE ŽELI VIŠE DECE, ONO ŠTO JE NJEN MUŽ URADIO DOVELO JU JE DO SUZA: "Tako sam uznemirena, ne mogu da se suočim sa tim" (FOTO)

Nakon četiri godine braka saznala je šokantne planove svog partnera.

19.08.2023 22:01

REKLA MU JE DA NE ŽELI VIŠE DECE, ONO ŠTO JE NJEN MUŽ URADIO DOVELO JU JE DO SUZA: "Tako sam uznemirena, ne mogu da se suočim sa tim" (FOTO)
shutterstock.com

Kako bi brak ili veza uspeli, veoma je bitno da partneri budu iskreni jedno prema drugome i jasno izraze svoje želje i planove koje imaju. Prećukivanje nekih važnih stvari samo može stvoriti probleme u budućnosti. Tema roditeljstva posebno je osetljiva. Da li vi ili partner želite da imate potomstvo, koliko dece planirate i u kojoj životnoj fazi, sve su ovo pitanja na koje je važno dati iskrene odgovore. Međutim, jedan par to nije učinio te se sada nalazi pred razvodom.

- Nakon što je pristao na vazektomiju, moj muž sada kaže da ne može da prođe kroz to jer bi možda ipak želeo decu. Ali već imam troje dece i sigurna sam da ne želim više. Da li je naš brak osuđen na propast? - počinje anonimnu ispovest jedva žena u kasnim tridesetim godinama.

shutterstock.com

Nakon četiri godine braka saznala je istinu koju joj je muž tajio

Kako je dalje objasnila, ona ima troje dece iz prethodnog braka i ne želi više da rađa. Taj svoj stav je jasno predočila svom sadašnjem mužu još na samom početku njihove ljubavi. 

- Ja imam 38, a on 36. Moja deca iz prvog braka imaju 17, 15 i 12 godina. Kada sam upoznala svog muža, pre četiri godine, znao je da ne želim više dece i rekao je da ih ni on ne želi. Koristili smo kondome neko vreme, ali niko od nas ih ne voli i ne verujem im u potpunosti. Prošle godine sam ga pitala da li će imati vazektomiju, jer ne mogu da uzmem pilulu i imala sam mnogo problema zbog toga. U početku se složio, ali pre mesec dana mi je rekao da se predomislio. Rekao je da bi možda i dalje želeo da ima decu jednog dana, a ako nastavi, nikada neće moći - objasnila je žena u ispovesti za San.

Sada se pita da li je on odustao od vazektomije jer želi u budućnosti da se ostvari kao otac ali sa nekom drugom partnerkom.

shutterstock.com

Da li je njenom braku došao kraj?

- On je pristao na taj potez samo zato što se plašio da me izgubi. Tako sam uznemirena. Prvo, da me je lagao da ne želi decu kada očigledno želi da bude tata svom. I drugo, da on ne misli da će naš brak trajati zauvek, kao i da drži otvorene mogućnosti. Od kada smo vodili ovaj razgovor, naša veza je počela da se raspada. Osećam da ga više ne poznajem kako treba i da sam se povukla. Deo mene oseća da treba da okončam brak, kako bi on mogao da nađe nekoga ko želi decu sa njim. Ali ne mogu da se suočim sa tim da sebe ili svoju decu stavljam na još jedan razvod. Ima li nade za nas? - upitala je ova očajna žena tražeći savet za situaciju kroz koju prolazi.

Ovim povodom oglasila se bračna savetnica i poručila joj da za njihov brak postoji nada i da sve treba sagledati iz više uglova.

- Kada jedan partner želi decu, a drugi ne, to može biti kršenje dogovora. Međutim, ne mislim da vas je muž lagao, barem ne namerno. Možda je tek kada je došlo do operacije, shvatio je da ipak želi decu. Ili se možda plaši operacije. Ako se volite, možda postoji put kroz ovo. Možda se nada da ćete se predomisliti - poručila joj je savetnica.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)