Ispovesti

SA 4 GODINE POSTALA JE BESKUĆNICA KOJU SU ZLOSTAVLJALI NA ULICI: Rebeka je posle agonije došla do prvih miliona, evo šta poručuje ženama (VIDEO)

Rebeka Bar je samostalna i ambiciozna poslovna žena koja je sve na svetu stekla sama na putu od trnja do zvezda.

08.02.2023 20:00

SA 4 GODINE POSTALA JE BESKUĆNICA KOJU SU ZLOSTAVLJALI NA ULICI: Rebeka je posle agonije došla do prvih miliona, evo šta poručuje ženama (VIDEO)
Instagram-thefemalepreneurcoach

Mnoge žene nisu imale savršeno detinjstvo, pa su se zarekle da kada postanu majke neće i svojoj deci prirediti sličan scenario. Engleskinja Rebeka Bar (40) je samohrana majka koja je dobila čak petero dece iz tri braka. Kao dete preživela je veliki broj trauma i to počev od trenutka kada je njen otac koji je bio mornar umro sa svega 25 godina. Njenu majku, brata i sestru sa njom su tada isterali na ulicu, budući da su bili smešteni u objektima gde su živeli mornari. Rebeka se tako sa svega četiri godine našla na ulici, a njena majka se od šoka zbog smrti supruga nikada nije oporavila.

- Kao mala bila sam beskućnica, a pretrpela  sam vid psihičkog, fizičkog i seksualnog zlostavljanja. Stepen nasilja kom sam bila izložena kao dete nikada ne bih poželela nikome, a kamoli sopstvenoj deci. Ipak, nisam se prepustila sudbini, nisam glumila žrtvu i zahtevala samosažaljenje, već sam uzela život u svoje ruke - započinje ispovest ova žena, a prenosi Dejli mejl.

 

 

Ubrzo joj je majka do te mere postala psihički neuravnotežena, da je ona morala da preuzem ulogu ne samo o njoj, već i o bratu i sestri. Kada je imala 16 godina konačno se odselila od njih i odsela je u hotelu, bez krova nad glavom. 

- Sa svega 14 godina sam shvatila da ako hoću bolji život, moram da se izborim za njega. Tako sam počela da radim u pekari, da sakupljam staklo u jednoj organizaciji i da čuvam decu po kućama. Paralelno sam završavala školu, a upisala sam i fakultet. Diplomirala sam na ljudskih resursima, a kasnije sam završila i druge obuke, budući da nisam bila zadovoljna poslom u ljudskim resursima.Tako sam stekla licencu u NLP-u (neurolingvističko programiranje), EFT-u (tehnika emocionalne slobode) i hipnoterapiji, a počela sam da radim kao trener koji utiče na razvijanje svesti kod žena preduzetnica - objašnjava ona. 

Rebeka se udala sa 25 godina, a budući da je dogurala visoko na lestvici zaposlenja u oblasti ljudskih resursa, počela je enormno da zarađuje i sama je uložila 45.000 evra u raskošno bajkovito venčanje.

 

 

- Ispostavilo se da moj suprug nije onaj pravi, a nisam uspevala ni da zatrudnim. Razveli smo se posle svega 6 nedelja. Sa 28 godina sam sa svojim drugim partnerom dobila ćerku, ali porodiljsko polovanje u oblasti ljudskih resursa je bilo moguće svega na 6 nedelja, zato sam se prekvalifikovala. Svega dve godine kasnije dobila sam i drugo dete. Naredeno troje dece dobila sam sa trećim suprugom, od kog sam se takođe razvela. Uopšte nisam imala sreće sa muškarcima, ali se i dalje nadam srodnoj duši - odgovara ona.

Iako je mnogi osuđuju što ima čak petoro dece koje je dobila sa trojicom muškaraca, ona kaže da je njena plata sada u milionskim iznosima, tako da njena deca imaju sve što požele.

 

 

- Kao mala od majke sam doživljavala da mi kaže da je ne očekujem na vratima škole da me pokupi jer planira to popodne da se ubije. Moja majka je više puta pokušala samoubistvo, nikada se nije oporavila od tatine smrti, a umrla je 2019. godine. Zaklela sam se da ću svojoj deci uvek biti najveći oslonac, a posao na osnaživanju žena preduzetnica mi pomaže u tome. Imala sam nekada i berbernicu i kozmetički salon u svom vlasništvu, koji su propali, ali ja neprestano ulažem u svoje znanje, nekretnine i poslove. Uspela sam da postanem uspešna poslovna žena. Moja deca imaju 12,10, 8, 4 i 1 godinu, imaju sve i beskrajno su voljena - zaključuje Rebeka.

 

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)