Ispovesti

MI SMO TRANSRODNI PAR IZ INDIJE: Proces promene pola oboje smo prekinuli kada smo poželeli bebu, porodica nas se odrekla(FOTO/VIDEO)

Zija Pavel bio je muškarac koji je krenuo proces promene pola dok je Zahad žena koja je pred samu promenu pola odlučila da sačeka dok prvo rodi bebu.

08.02.2023 08:10

MI SMO TRANSRODNI PAR IZ INDIJE: Proces promene pola oboje smo prekinuli kada smo poželeli bebu, porodica nas se odrekla(FOTO/VIDEO)
Instagram/Deepa Rani Sivankutty

Procenjuje se da Indija ima oko 2 miliona transrodnih osoba, mada se pretpostavlja da je taj broj zapravo daleko veći. Godine 2014. Vrhovni sud Indije presudio je da svi oni imaju ista prava kao i ostali ljudi. Međutim, pripadnici LGBT zajednice i transrodne populacije se i dalje smatraju nejednakim u pogledu obrazovanja i zdravstvene zaštiteZija Paval (21) i Zahad (23) su u procesu promene pola. Zija koja se sada predstavlja kao žena je zapravo rođena kao muškarac, dok je Zahad rođen kao žena da bi potom započeo proces transformacije u muškarca. Ovaj par se upoznao pre 3 godine i otpočeo ljubavnu vezu. Kruna ljubavi jeste i beba koju njih dvoje čekaju.

Zahad je ponosni otac bebe, tačnije biće u očima svoga deteta otac, ali do tad Zahad je biološki rođena žena koja je zatrudnela sa Zijom, koja je sada žensko, ali je biološki rođen muškarac. Prosto, uloge su ovde obrnute. Zahad želi da ga ubuduće smatraju muškarcem, dok se Zija smatra ženom. Očigledno je pak da su u trenutku začeća uloge bile izmenjene, tako da je Zahad taj koji je trudan. Zija tako ponosno deli fotografije njegovog trudničkog stomaka na Instagramu, a komentri su brojni, ali većinom zabranjeni za pregled.

 

 

Par je pre godinu i po dana rešio da na kratko prekine da uzima hormonsku terapiju kako bi se ostvarili u ulozi roditelja. Zahadu još uvek nisu uklonjeni jajnici niti materica, a po savetu lekara je prekinuo da uzima hormonsku terapiju, kao i Zija. Rezultat svega je da je Zahad ostao u blagoslovnom stanju. On želi da rodi bebu i posle toga da nastavi sa hormonskom terapijom, kao i sa kompletnom promenom pola, baš kao i Zija.

Ja sam iz konzervativne muslimanske porodice koja mi nikada nije dozvolila da naučim klasični ples. Moji roditelji su bili religiozni do te mere da su me šišali kako ne bih plesao. Otišao sam od kuće da bih učestvovao na festivalu mladih i odlučio sam da se više nikada ne vratim. Naučio sam ples u centru za transrodne osobe, a sada to predajem studentima u obližnjem okrugu - objašnjava Zija, a prenosi BBC.

 

Porodica ga se odrekla kada se javno deklarisao kao transrodna osoba i odlučio da postane žena. Zahad je pak računovođa koji potiče iz ribarske hrišćanske porodice i sada radi u supermarketu. Njegova familija se takođe odrekla Zahada kada je izrazio jasnu želju da promeni pol i postane muškarac, ipak njegova porodica nije ostala hladnog srca i nakon što je on zaista ostao trudan.

- Zahadova majka je prihvatila njegovu trudnoću, samo nas je molila da ne objavljujemo to nigde. Zato smo vest o njegovoj trudnoći objavili tek prošle nedelje, pošto je njegova majka najzad to prihvatila. S druge strane moji roditelji nikada nisu prihvatili činjenicu da se ja ne osećam kao muškarac i da želim da budem žena, tako da za sada imamo podršku samo Zahadove porodice. Jedino nam ona omogućava da preživimo. Veoma je teško u pogledu finansija, zbog naše terapije i svih troškova, tako da jedva sastavljamo kraj sa krajem, bukvalno preživljavamo. Čim se Zahad porodi moraće već posle 2 meseca da se vrati poslu u marketu, a ja ću ostati kod kuće da čuvam bebu, dok kasnije planiram da udvostručim časove plesa kako bismo preživeli - objašnjava Zija.

 

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)