Ispovesti

POSLE UŽASA KOJE SU OVE DVE DEVOJKE PREŽIVELE, STOMATOLOG PROGOVORIO O TURSKIM ZUBIMA: Bol im ne prestaje već 4 meseca, u pitanju je kobna greška! (FOTO/VIDEO)

Britanke Džejd i Keli Tašingem rešile su da uštede i umesto u rodnoj Engleskoj holivudski osmeh odrade u Turskoj, ali nisu ni sanjale da će preživeti pakao, koji još traje.

25.01.2023 14:57

POSLE UŽASA KOJE SU OVE DVE DEVOJKE PREŽIVELE, STOMATOLOG PROGOVORIO O TURSKIM ZUBIMA: Bol im ne prestaje već 4 meseca, u pitanju je kobna greška! (FOTO/VIDEO)
TikTok-jademarie141

Trend holivudskog osmeha postoji više godina, a oni koji sebi ne mogu da priušte najskuplje tretmane u zemljama poput Britanije, Francuske, Nemačke, ne libe se da "skoknu" do Turske kako bi isti osmeh dobili po mnogo nižoj ceni. Na tu ideju su došle Britanke Džejd i Keli Tašingem. One su se raspitale i došle do podatka da bi im za blistave zube u Engleskoj trebalo oko 22.000 evra, dok u Turskoj mogu proći sa oko 4.000 evra za obe. Devojke koje su u vezi i koje su se i zvanično venčale, rešile su da otputuju u Tursku i tamo dobiju svoj obećani osmeh i to po ceni od oko 4.800 evra za obe. 

Džejd i Keli su se tako smestile u hotel u Antaliji i ostale oko 5 dana koliko je trajala procedura stavljanja faseta.

- Moji zubi nisu bili nimalo loši, ali sam zaista želela da imam savršene zube. Zato smo Keli i ja došle na ideju da zube odradimo u Turskoj, gde je jeftinije. Nismo se nadale da će nam naše zube izbrusiti do te mere da smo bukvalno izgledale kao ajkule. Bili su sitni, jezivo oštri, s velikim razmacima. Nekoliko dana nam je bilo zastrašujuće. Pritom je cela procedura bila jezivo bolna. Kada su završili fasete zaista smo dobile savršene zube, ali bol je i dalje trajao. Rekli su nam da je to normalno i da popijemo lekove protiv bolova, pa smo se vratile za Britaniju - otkriva Džejd, a prenosi Indipendet

Po povratku kući, dve žene su zaključile da i dalje trpe nesnosne bolove i da jedino mogu da jedu supu i pasiranu hranu.

- Ponovo smo kontaktirale turske stomatologe i jedva smo se razumeli zbog jezika. Rekli su nam da su bolovi sasvim normalni i da i narednih dana nastavimo da pijemo brufene ili bilo šta drugo protiv bolova. Nisu nam rekli ništa novo. Zubi su nam zaista vizuelno divni, ali obe trpimo užasne bolove pri svakom zalogaju, i to traje već 4 meseca. Konsultovala sam se sa ljudima koji su Turskoj radili zube i rekli su nam da su njima bolovi trajali i po 6 meseci, pa čekamo da prođu još 2 meseca. Ljudi nam neprestano hvale zube i pitaju gde smo ih radile, ali Tursku i ovu proceduru ne bismo nikome preporučile, pa čak ni najgorem neprijatelju - objašnjava Keli.

Dr Sargon Lazarof, renomirani stomatolog u Holivudu, kaže da zna za proceduru "turskih zuba" i da je veliko pitanje od kog se oni materijala prave.

- Iako cena može biti niža, materijali koji se koriste mogu biti toksični i nebezbedni. Krunice zahtevaju značajno brušenje zuba do te mere da liče na zube ajkule da bi se postavile biserno bele kapice. To nije slučaj sa fasetama, ali pacijenti koji prave „turske zube“ obično nisu ni informisani. Neophodno je da se dobro raspitaju kod proverenog stomatologa pre nego što urade fasete ili krunice. Naime, fasete su tip nadogranje koji se postavlja samo sa prednje strane zuba, za razliku od krunica koje obavijaju ceo zub - objašnjava dr Lazarof.

Stomatolozi smatraju da je krunisanje i fasetiranje zuba iz čisto kozmetičkih razloga loša ideja jer je invazivno, medicinski nepotrebno i obavezuje vas na doživotno praćenje kod zubara. 

- Ako oduzmete milimetar viška zubnog materijala ili niste potpuno precizni u postupku, to može dovesti do oštećenja nerava i kostiju koja se često osećaju mesecima i godinama nakon tretmana - navodi dr Sargon, što je najverovatnije i razlog za bol kod Keli i Džejd.

@jademarie141 Turkey teeth process. From filing down, too temps, too our permanent! The pain was real and still is! #turkey🇹🇷 #turkeyteeth✅ #teeth #veneers #toothjourney #fyp #foryoupage #lgbt #holiday #girls #mygirl #wife ♬ GASLIGHT - INJI

BONUS VIDEO:

Komentari (0)