Ispovesti

POSLE 10 GODINA VEZE BILA SAM UBEĐENA DA ĆE ME ZAPROSITI! A onda mi je saopštio bolnu istinu koja me je potpuno slomila! (FOTO)

Dok je Fibi Mekdavel maštala o romantičnom venčanju, njen partner joj je saopštio istinu o tome što je krio godinama i preko noći njihovu vezu okrenuo naopačke.

10.10.2022 20:02

POSLE 10 GODINA VEZE BILA SAM UBEĐENA DA ĆE ME ZAPROSITI! A onda mi je saopštio bolnu istinu koja me je potpuno slomila! (FOTO)
instagram.com/phoebe

Da život piše romane i da nas stavlja pred velike izazove govori i priča jedne devojke kojoj se u toku samo jedne noći život preokrenuo. Dok je čekala da je dečko zaprosi i odvede pred matičara, Fibi Mekdavel suočila se sa istinom nakon koje više ništa nije bilo isto. 

- Osoba sam koja u potpunosti podržava LGBT+ populaciju, međutim, nisam očekivala da će mi dečko nakon 10 godina veze priznati da je i sam njihov pripadnik - počinje svoju ispovest nesuđena mlada koja je otkrila istinu o svom partneru posle jedne decenije ljubavi. 

- Bilo je oko 3 ujutru i prethodno smo popili dosta alkohola na jednoj žurki. Emocije su me potpuno zaokupirale i počela sam da ispitujem svog dečka zašto me još nije zaprosio? Zajedno smo već 10 godina, ne vidim razlog zašto i dalje čekamo na venčanje? Mislila sam da smo veoma srećni zajedno. On je bio povučeniji tip, na šta nisam mnogo obraćala pažnju u trezvenom stanju, a kamoli posle koje čašice više. Nastavila sam da insisturam na odgovoru. Želela sam da odmah rešimo tu situaciju koja me je tištila već duže vreme. Verovatno je moje insistiranje uticalo na to da on više ne može da trpi i rešio je sve da mi prizna - ispričala je ta devojka.

Međutim, to nije učinio te večeri, već sutradan. Ali kada se Fibi probudila narednog jutra, njega više nije bilo pored nje. 

- Kada sam se probudila, njega nije bilo u krevetu pored mene. Čim sam videla da je onlajn na društvenim mrežama, pozvala sam ga i zamolila da se vrati kući da popričamo. Želela sam da mi odgovori na pitanja koja sam napisala na jednom papiru. Došao je da razgovaramo. Delovao je preplašeno i izbezumljeno. Upitala sam ga šta je pokušavao da mi kaže? Sada je sve delovalo mnogo teže kada je alkohol ispario iz organizma - priznala je ona, objašnjavajući kako se u narednim minutima ceo njen život promenio:

- Rekao mi je da ima problema sa svojim rodnim identitetom, kako se ne oseća kao muškarac! Grlo mi se steglo nakon tih reči, nisam mogla da dođem do vazduha, bila sam u šoku. Mislila sam da ga odlično poznajem, predugo smo zajedno da ništa ne primetim. Nisam mogla da se pomirim sa rečima koje je izgovarao, previše mi je strašno i strano zvučalo. Svoje misli sam samo počela da izgovaram naglas. Upitala sam ga sa čime se onda identifikuje, ako ne sa sobom kao muškarcem? Zbunio se isprva, a onda mi je rekao da je nebinaran (osobe koje se ne identifikuju ni sa jednim polom). Nastavio je i rekao da je trans. Te reči su mi odzvanjale u vazduhu, kao da mi se ceo plafon srušio na glavu - šokirana sam bila nakon svega i samo sam izgovorila da smo završili i da je među nama gotovo. 

Fibi dodaje da je problem tek nastao kasnije, emocije su krenule da bujaju, a nakon svega trudila se da ostane hladna. Previše je bila šokirana rečima svog dugogodšnjeg partnera.

- Molio me je da se urazumim, pitao zbog čega moramo da raskinemo? Meni je to bio toliko očigledan rasplet, ne znam šta njemu tu nije bilo jasno? Pozvala sam sestru da dođe po mene. Spakovala sam svoje kofere i izašla iz stana. Njegove reč su mi uporno odzvanjale u ušima. Nisam znala šta sa sobom da radim, samo sam se sklupčala u sestrinom zagrljaju i počela da plačem. Znala je da nešto nije u redu, ali nije mogla ni da pomisli šta ću joj reći. Posle mojih reči obe smo plakale - priznala je povređena devojka.

Nakon prvobitnog šoka, otišla je kod terapeuta na razgovor. Nije znala ni šta da govori, ni šta da misli.

Počela sam da razmišljam o tome koliko je oduvek bio ljubazan prema meni, osećajan. Razumeo je svaku moju nervozu, izlive emocija, kupovao mi je čak i uloške kada sam imala menstruaciju. Nikada mu ništa nije bilo teško da uradi za mene. Terapeut mi je govorio da ne krivim sebe niti njega. Previše duboko analiziram svaku situaciju iz perioda od 10 godina! Samo sam pustila da osoba koju sam volela ode. Odjednom je oko mene stalno bilo to pitanje roda. Razmišljala sam o svakom znaku koji nas opredeljuje da li smo žensko ili muško. Počevši od kojekakvih upitnika koje popunjavamo, do oznake na javnim toaletima, opsedalo me je to opredeljenje - naglasila je Fibi, a potom se osvrnula na trenutak kada je otišla po svoje stvari u stan gde je nekada delila sve sa svojim dečkom.

- Ležali smo jedno pored drugo, pripijeni. Osećala sam da će me poljubiti i jeste. Potom smo imali seks. Potom me je ispitivao o tome zbog čega želim da ga ostavim, govorio je da je mislio da ga volim i da ću se barem malo potruditi nakon svega kroz šta smo prošli. Odlučila sam da pokušam. Izlistala sam sve tekstove o trans-osobama, pokušavala sam da se više edukujem o situaciji u kojoj sam se našla. Shvatila sam da sam previše burno reagovala. Nisam se zaljubila u trans-osobu, već u muškarca koji želi da se samo malo ženstvenije oblači i da ima malo više slobode. Delovali smo kao srećan par, međutim, stvarnost me je ubrzo sačekala. Želeo je da se menja, da menja svoje telo, da usaglasi hormone sa onim što želi da bude, a to je žena. Čitala sam o injekcijama koje bi primao i pročitala da bi već kroz nekoliko meseci izgubio jačinu testosterona i da estrogen koji bi primao može da utiče na to za već za 6 meseci bude neplodan. To mi je bilo užasavajuće, želela sam njegovo dete. Depresija me je obuzimala dok mi se sulodost svakodnevice odvijala pred očima. On je počeo da se menja, da se priklanja svojoj ženskoj strani, a ja sam sedela kod kuće na antidepresivima. Shvatila sam da je definitivno kraj i da moram izaći iz ove veze - ispričala je ta devojka kroz suze. 

Nakon te odluke shvatila je da želi više da sazna o lgbt+ zajednici, o transrodnim osoba, o svemu kroz šta je i sama prošla. Nije mogla da shvati zbog čega se to njoj desilo, ali vremenom je razumela i bila ponosna na to koliku hrabrost imaju pripadnici te zajednice. Još veruje da će kada prođe dovoljno vremena, sa svojm bivšim moći da sedne i kroz smeh se priseti njihove veze i ljubavi koja joj danas deluje totalno drugačije.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)