Ispovesti

Ja sam samo običan MUŠKARAC KOJI OBOŽAVA DA NOSI SUKNJE I ŠTIKLE! To je u redu i mojoj ženi i deci, ćerka je moj najveći fan! (FOTO)

Mark Brajan je inženjer robotike, suprug i otac troje dece, koji smatra da odeća treba da bude rodno neutralna, a njegov stil ke, kako otkriva, inspirisan načinom oblačenja Megan Markl.

09.10.2022 13:01

Ja sam samo običan MUŠKARAC KOJI OBOŽAVA DA NOSI SUKNJE I ŠTIKLE! To je u redu i mojoj ženi i deci, ćerka je moj najveći fan! (FOTO)
TikTok-markbryan911

Mark Brajan (61) je po sopstvenom mišljenju sasvim prosečan muškarac, suprug i otac troje dece. On od hobija obožava fudbal, brze automobile, među kojima mu je omiljen porše, ali i da u slobodno vreme oblači suknje i nosi visoke potpetice. Mark je odrastao u gradiću u američkoj državi Teksas, gde nije bio slobodan da svima pokaže svoj osećaj za kombinovanje raznih modnih, a pre svega ženskih stilova.

Brajan je inženjer robotike, danas živu u Nemačkoj, a preferira suknje, ne haljine, budući da mu one omogućavaju da ima klasičan muški stil do struka, i kako sam kaže, “rodno neutralni” stil ispod struka.

- Prvi put sam štikle obuo na fakultetu. Tadašnja devojka je bila moje visine, ali je nosila često štikle. Ona me je naterala da ih obujem da bih bio graciozniji pošto smo učili da plešemo, a prvenstveno da bih bio viši od nje. Shvatio sam da je muška garderoba prilično monotona. Vi imate pantalone i obuću u crnoj, sivoj, eventualno braon ili teget boji. Kod cipela je još manji izbor. Ženske cipele pak možete da nađete i u crvenoj boji, koja mi je omiljena, žutoj, zelenoj ili u vidu animal printa - rekao je Mark za medije.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mark Bryan (@markbryan911)

Taj inženjer ne smatra da je manje muškarac zbog načina oblačenja, a to je objasnio i supruzi od koje ima veliku podršku, baš kao i od dece. Za sebe kaže da je "običan čovek koji voli da nosi suknje i štikle" i da se kod njega ništa nije značajnije promenilo, osim količine suknji i štikli u njegovom garderoberu.

- Objasnio sam deci da moj stil oblačenja nema veze sa seksualnom orijentacijom i da nisam gej. Moja ćerka je jedna od mojih najvernijih obožavateljki koja jedva čeka da joj pozajmim cipele - otkrio je on.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mark Bryan (@markbryan911)

Mark je najveće olakšanje osetio kada je pre 4 godine najzad "izašao iz ormana" i počeo javno da nosi ono što je oduvek voleo, suknje i štikle. Zahvaljujući hrabrosti i jedinstvenosti postao je velika senzacija, a na "Instagramu" ga prati više od 650.000 ljudi. 

- Toliko sam se oslobodio svojih predrasuda da idem na posao u takvim kombinacijama - rekao je Mark, koji je mnogima postao inspiracija motivišući ih da budu ono što jesu, iako se uvek nađe i nekoliko neprikladnih komentara.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mark Bryan (@markbryan911)

Njegova inspiracija za oblačenje je Megan Markl

- Inspiracija mi je Megan Markl, to je trenutno moj stil oblačenja. Na ideju uske suknje do kolena došao sam gledajući njen lik u američkoj drami "Odela". Oduvek mi se sviđalo kako se oblačila. Nosila je uske suknje i bele bluze. Pomislio sam da mogu to da izvedem muškom košuljom i još uvek da zadržim muškost. Mislim da bi odeća trebalo da bude rodno neutralnija - istakao je taj neobični muškarac. 

Mark se prošetao i pistom na nedelji mode u Parizu ove godine, i to u crno-beloj jakni poprskanoj crnom bojom i u odgovarajućim čizmama do kolena.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mark Bryan (@markbryan911)

- Moja glavna poruka jeste da se ne osećam drugačije ni kada nosim suknju, ni kada nosim pantalone. Za mene je to samo odeća i modni stil. To nema nikakve veze sa seksualnošću ili sa nečim sličnim. Svoj stil nazivam "hibridnim" jer je pola muški, pola ženski, kao električni naboj - dodao je Mark. 

Kolege na poslu su ga normalno prihvatile, čak kažu da je on običan čovek koji se "ponaša kao pravi muškarac i vodi muške razgovore".

Mark čak i svoj porše popravlja u štiklama, za šta je pobrojao najviše komentara podrške. On je u opisu snimka na Instagramu objasnio da su na poršeu bile neophodne sitne prepravke, koje je sam odlučio da sredi i dodao da garderoba ne sme da određuje i definiše seksualnu orijentaciju, niti pol.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mark Bryan (@markbryan911)

BONUS VIDEO:

Komentari (0)