Brak i veze

VENČANJE I RAZVOD ZA GODINU DANA: "Mesec dana posle svadbe je pokazao pravo lice i znala sam da je kraj"

Sve je više parova koji se rastaju pre prve godišnjice braka.

02.06.2024 21:05

VENČANJE I RAZVOD ZA GODINU DANA: "Mesec dana posle svadbe je pokazao pravo lice i znala sam da je kraj"
Shutterstock

Nekada se verovalo da je sedma godina braka kritična za njegov opstanak. Statistički podaci su pokazivali da se najveći broj razvoda događao upravo u ovom periodu.

Međutim, poslednjih godina smo svedoci da bračne zajednice i u Srbiji traju sve kraće. Roditelji mladenaca sve češće potroše više hiljada evra na svadbu, a onda se mladi par razvede posle samo nekoliko meseci. I to nije više po neki usamljeni primer, sve je više parova koji se rastaju pre prve godišnjice braka.

Kako dolazi do kraha i šta su najčešći razlozi? Svoja iskustva su na mrežama podelili upravo oni koji su prošli kroz ovo iskustvo venčanja i razvoda za samo 12 meseci.

Šta se dogodilo?

Kako je ispričala jedna mlada žena koja je prošla kroz ovo iskustvo već posle mesec dana od venčanja je znala da će se razvesti.

- Moj muž je bio lažov. Dok smo se zabavljali i pre venčanja bio je nežan, pažljiv, duša od čoveka u koga sam se zaljubila. Samo mesec dana nakon svadbe pokazao je svoje pravo lice, a ja sam shvatila da sam napravila kobnu grešku. Krivio je mene za svoje loše odluke i objavljivao gadosti o meni na društvenim mrežama. Nije mi trebalo dugo da shvatim da se oženio samnom zbog bogatstva mojih roditelja i da ga je od početka zanimao samo novac i kako da ga se domogne. Razvela sam se posle 3 meseca - priznala je ova žena.

shutterstock.com

Sve više brakova se raspada samo nekoliko meseci nakon venčanja

Druga devojka je ispričala slučaj svoje sestre.

- Uoči samog venčanja je posumnjala da je vara, ali je on uspeo da je ubedi da to nije tačno. Posle nekoliko meseci znakovi koji su ukazivali na njegovu prevaru postajali su sve jasniji. Na kraju ga je uhvatila u prevari i razvela se posle 6 meseci. Bravo za nju - ispričala je ona.

I nisu uvek muškarci krivi, odgovornost snose i žene. Kako je ispričao jedna muškarac već na svadbi je znao da im je brak osuđen na propast.

- Zamilio sam je da ni slučajno na venčanju ne pokuša da mi razmaže mladenačku tortu na licu. Uradila je tačno to, razmazala mi šlag po licu i ponizila me pred svima. Nekoliko meseci kasnije saznao sam da je moja žena upoznala jednog od svojih pet momaka za koje sada znam, samo devet dana pre našeg venčanja. Spavala je sa njim tri dana pre svadbe i dan nakon što se meni zaklela na vernost. Saznao sam kad sam pronašao fotografije u njenom telefonu kako se ljubi s tim momkom. Pokušao sam da joj oprostim, a ona mi je donela polnu bolest. Nakon toga sam podneo zahtev za razvod braka koji nije opstao ni godinu dana - ispričao je ovaj muškarac s gorčinom u glasu, a piše BuzzFeed.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)