Zanimljivosti

ŠOK RAZVOD GRČKOG PRINCA I PRINCEZE POSLE 14 GODINA BRAKA: Tatjana vuče korene iz Jugoslavije, a na jedno nije mogla da se navikne

Grčka kraljevska porodica najavila krah braka supružnika.

23.04.2024 12:20

ŠOK RAZVOD GRČKOG PRINCA I PRINCEZE POSLE 14 GODINA BRAKA: Tatjana vuče korene iz Jugoslavije, a na jedno nije mogla da se navikne
Profimedia

Grčka kraljevska porodica nedavno je objavila da se princ Nikolaos i princeza Tatjana, nakon punih 14 godina braka, odlučili na sporazumni razvod braka. Ova vest iznenadila je mnoge, s obzirom na njihovu dugogodišnju prisutnost u javnosti kao par.

Vest o razvodu objavili su na zvaničnom sajtu bivše kraljevske porodice (u Grčkoj je monarhija ukinuta 1973. godine, ali su titule članova porodice ostale).

- Želeli bismo da vas obavestimo o važnoj odluci koju su doneli princ Nikolaos i princeza Tatjana. Posle četrnaest godina braka, odlučili su da sporazumno raskinu brak. Ova odluka je doneta veoma promišljeno i uz obostrano poštovanje. Zauvek su zahvalni jedno drugom za trenutke koje su podelili. Njihove buduće interakcije će i dalje biti vođene istim principima poštovanja i razumevanja dok budu prelazili u vezu ukorenjenu u snažnom prijateljstvu. Oni će nastaviti da žive i grade svoje živote u Grčkoj, mestu koje oboje nazivaju domom. Porodica će ih uvek podržavati, navodi se u objavi.

 

Princ Nikolaos, poznat i kao "princ Playboy", kao treće dete poslednjeg grčkog kralja Konstantina II, često je bio meta medijske pažnje zbog svog raskalašnog načina života i učestvovanja u raznim društvenim događajima. Međutim, iako su njih dvoje bili prisutni na mnogim javnim događajima i ceremonijama, par je odlučio da se njihova ljubavna priča završava. 

Njih dvoje nisu imali dece i sada se suočavaju s novim izazovima i promenama u svom životu.

 

Princeza Tatjana, rođena u Venecueli, odrasla je uz majku Mari, dok je njen pokojni otac imao korene u Kraljevini Jugoslaviji, što joj je oblikovalo jedinstveno i raznoliko kulturno nasleđe. Uvek je isticala svoju ljubav prema Grčkoj i osećaj pripadnosti toj zemlji, ali i isticala kako se nije osećala kao tipična princeza.

 

Njena skromnost i jednostavnost bile su osobine koje su je krasile, a koje su mnogi cenili. 

- Ne osećam se kao princeza. Ne osećam se kao da sam se udala za princa, sa titulom. Pa, zapravo, da, on je moj princ, ali ništa više- rekla je jednom prilikom posle venčanja.

Nakon razvoda braka, par je izjavio kako planiraju da zadrže prijateljski odnos, temeljen na međusobnom poštovanju i razumijevanju. Odlučili su da ostanu u Grčkoj, zemlji koju oboje nazivaju domom, uz podršku porodice, zrelost i poštovanje prema jedno drugome, kao i prema zajednici koju su gradili tokom godina.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)