Brak i veze

ŽELITE BLISKOST, ALI ON VIŠE NIJE ZAINTERESOVAN: Mora da pravite neku od ove 3 velike greške - a one su smrt za vezu

Ovo su okidači koji dovode do raskida veze.

14.05.2024 15:50

ŽELITE BLISKOST, ALI ON VIŠE NIJE ZAINTERESOVAN: Mora da pravite neku od ove 3 velike greške - a one su smrt za vezu
shutterstock.com

Kada je u pitanju održavanje zdrave veze, postoji nekoliko ključnih faktora koji mogu uticati na njen kvalitet. Međutim, postoje i određeni okidači koji mogu dovesti do raskida veze, a ovi faktori su često vezani za ponašanje partnera. 

Važno je da partneri budu svesni svojih postupaka i da aktivno rade na održavanju zdrave i uravnotežene veze. Komunikacija, međusobno poštovanje i razumevanje, ključni su za prevazilaženje potencijalnih problema i očuvanje kvalitetne veze.

Međutim, ova tri okidača mnogi stručnjaci smatraju ključnim, koji mogu dovesti do nezadovoljstva i udaljavanja u vezi, a u pojedinim slučajevima i do raskida.

shutterstock.com

Partner se udaljava, a vi ne znate zašto

"Gušenje" partnera kada mu je potreban prostor

Pružanje podrške i povezivanje sa partnerom su ključni elementi zdrave veze. Međutim, preterano zahtevanje pažnje i tzv. "gušenje" partnera može dovesti do iscrpljivanja i udaljavanja. Važno je kvalitetno organizovati svoje vreme i pružiti partneru prostor i poverenje koje mu je potrebno, a koje je neophodno da provede sam.

Partner vam nije mama

Želja za povezivanjem i zaštitom od bliske osobe je prirodna, ali preterano tretiranje partnera kao mame, može dovesti do problema u vezi. Partnerstvo zahteva zrelost i samostalnost, zato je važno da svako od partnera preuzme odgovornost za svoje obaveze i ne zavisi preterano od podrške partnera. Uvek se setite da vam partner nije roditelj, niti želi da prezme ulogu vaše majke.

Foto: Shuterstock

Zapitajte se da li ga "gušite"

Nedostatak samostalnosti

Nedostatak sposobnosti da se provede vreme samostalno, može dovesti do ponovnog "gušenja" u vezi. Važno je pronaći aktivnosti i hobije koji donose zadovoljstvo i provoditi vreme sa prijateljima kako bi se partneru omogućilo da takođe ima svoj socijalni život. Ovo može pozitivno uticati na samopouzdanje svakog partnera.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)