Brak i veze

UPOZNALI STE IDEALNOG PARTNERA, A ON JE SAMO NESTAO: Stručnjaci otkrivaju šta da radite kada vas neko iskulira!

"Goustovanje" je popularan naziv za neobjašnjivi nestanak iz jednog odnosa što često kod druge osobe stvara zbunjenost ali i povređenost.

30.04.2024 21:30

UPOZNALI STE IDEALNOG PARTNERA, A ON JE SAMO NESTAO: Stručnjaci otkrivaju šta da radite kada vas neko iskulira!
shutterstock.com

Moderna tehnologija je promenila dinamiku odnosa pa su veze danas daleko drugačije nego ranije. Iako je nekada bilo jasno, nakon izvesnog vremena, u kakvom ste odnosu sa drugom osobom sada partneri ne bi znali da ga jasno definišu.

shutterstock.com

Često je i odsustvo poruke - poruka

Kako bilo, pored komplikovane i zbunjujuće komunikacije koja se odvija između dva pola, imaju i gostovanje ili "nestanak iz odnosa" poput duhova. Ovaj izraz je postao popularan naziv za osobe koje bez ikakve reči i objašnjenja nestanu iz odnosa nakon upoznavanja.

Iako ima onih koji verovatno nesvesnosti to rade, drugi i te kako znaju da povređuju drugu stranu svojim ponašanjem dok ona ostaje zatečena celom situacijom čekajući da joj se ta osoba javi.

Koliko god bili u očajnom stanju zbog cele situacije, možda ste čak pomislili da napišete toj osobi i dugačko pismo i kažete joj šta vam je sve na duši, savetnici za veze i odnose i psiholozi napominju da malo ustupite.

 

 

Ne pišite ništa

Najbolji način da pokažete svoju hladnoću i samokontrolu, čak i da ste na nekom testu kod te osobe je da ništa ne preduzimate. Ukoliko je ona završila dopisivanje ili vas ostavila na "seen", nemojte očajnički pokušavati da pišete tekst i da je molite za objašnjenje. Ne samo da ćete pokazati nizak nivo samopoštovanja već ćete njoj davati na značaju. Umesto toga pokažite da ni vama nije važno, a u krajnjem slučaju imate uvid o kakvoj se osobi radi.

Povucite se i vi u miru

Ako vas neko na taj način ignoriše, samo krenite dalje. Vi ne zaslužujete da se borite za nečiju pažnju ili priliku. Prava osoba, kako savetuju stručnjaci nikada neće imati sumnju oko vas od prvog dana. Nije važno da li je neko zauzet, ili prolazi kroz težak period, ako je zainteresovan za vas jasno će vam dati do znanja ili se izviniti ako nije mogao da se javi. 

Radite na sebi

Savetnici za veze obično napominju da u bilom kom odnosu, da li upoznavanje ili veza, žene mogu previše da budu posvećene pa čak i da muškarca stave na "tron" što druga strana ume da iskoristi. Zbog toga je važno vratiti energiju koju ste imali kada ste upoznali tu osobu, izlaziti i posvećivati se sebi i radu na sebi kako bi sklonili misli sa te osobe i bili što bolji u svakom segmentu života.

Izbrišite njihov kontakt

Najbolji način da im pokažete da vam nisu bitni je da ih izbrišete iz kontakta, otpratite sa društvenih mreža i ne raspitujete se za njih kod ljudi koje poznajete. A ako se vrate, što često čine, nemojte odgovarati odmah i samo odgovorite prijateljski, i svedite komunikaciju na minimum.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)