Brak i veze

MLADA U INDIJI MORA DA POPIJE VODU U KOJOJ JE NJEN SUPRUG PRAO NOGE: Bizarni običaji šokirali su javnost, a evo šta joj je strogo zabranjeno! (VIDEO)

Jednu stvar mora da radi do kraja života i to sa uživanjem.

19.09.2023 11:02

MLADA U INDIJI MORA DA POPIJE VODU U KOJOJ JE NJEN SUPRUG PRAO NOGE: Bizarni običaji šokirali su javnost, a evo šta joj je strogo zabranjeno! (VIDEO)
Tiktok/wavewhisperertales

Mnoge kulture poštuju različite običaje koji mnogima izgledaju bizarno i šokantno. Iako bi se od nas retko ko odlučio na takve neke korake, ljudi ih sa zadovoljstvom tamo prihvataju i poštuju kao deo tradicije. U nizu mnogih neobjašnjivih rituala, u jednom ruralnom delu Indije buduće mlade moraju piti vodu u kojoj je njihov budući suprug oprao noge. Time navodno pokazuju lojalnost svom suprugu, čak i kada je voda kombinovana sa prljavom vodom. Bizaran događaj je svojstven za regione u kojima vlada nestašica vode.

Printscreen/TikTok/wavewhisperertales

Bizaran običaj je šokirao ljude širom sveta

Tiktokom kruži jedan snimak u kojem se objašnjava ovaj, prema mnogima, šokantan običaj time da žena na ovaj način zadržava niži status u kući i da tako svom suprugu dokazuje ljubav. Predivna devojka koja je prikazana u snimku kako pred seljanima pije vodu u kojoj je njen suprug prethodno oprao noge, šokirala je sve.

Buduća mlada uprkos tome deluje srećno, a ubrzo nakon toga kleči pored svojim mužem, prekrivajući maramom glavu i ljubeći mu stopala. Za to vreme on vadi novčanik sa novcem kako bi je nagradio, a devojka čeka izvesnu sumu novca i traži još dokle god ne dobije željenu cifru. Nakon sklapanja braka mlada u Indiji je dužna da suprugu pere noge jednom mesečno i da popije tu vodu bez obzira koliko ta voda bila prljava. Pored kućnih obaveza ovo je jedna od najvažnijih dužnosti koje žene imaju prema domaćinu kuće. 

Ukoliko nemaju zvaničan status supruge, mlade u Indiji ne mogu da dele sobu sa suprugom. Imati zajedničko dete u tom slučaju je nezamislivo. Snimak je privukao pažnju mnogih koji nisu znali za ovakve običaje, izražavajući gađenje ovakvim tretmanom žena.

- Da..u redu, radije bih ostala sama dok ne umrem u dubokoj starosti.

- Kakva napredna zemlja.

- Ovo je suludo.

- Ovo je tužna istina.

- Ne razumem ovakve kulture.

- Ovo je prava žena želeo bih da imam takvu- bili su neki od komentara.

Mnogi su prokomentarisali kako je ovo dokaz da ljubav natera ljude da čine i stvari koje možda nikada ne bi. Neki od Tiktokera su rekli kako bi konačno trebalo ravnopravno gledati na oba pola i kako bi žene u tim siromašnim krajevima sveta napokon trebalo da imaju povlašćeniji status i dostojanstvo.

Ipak, u snimku je naredni kadar pokazao da u istoj zemlji a na drugom kraju, žene imaju daleko bolji status. One ne moraju da rade nikakve ustupke niti bilo kako dokazuju svoju lojalnost. Njihove jedine obaveze su da jedu, piju i da se zabavljaju kod kuće. U ovom slučaju njihov suprug treba povremeno da ih služi, da im pere noge i da na kraju popije tu vodu kao najbolje vino. Na taj način, barem prema rečima reportera, on pokazuje svoj stil života i da u potpunosti prihvata takav ustupak prema ženi ali i sačuvava novac od kupovine skupocenih vina.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)