Brak i veze

OVE ŽENE SU PRIZNALE PREVARU: Ovo su razlozi zbog kojih su bile neverne muževima, da li biste im oprostili?

Jedna od njih je imala najgore mišljenje o ljudima koji varaju, a sada i sama to radi.

06.08.2023 17:02

OVE ŽENE SU PRIZNALE PREVARU: Ovo su razlozi zbog kojih su bile neverne muževima, da li biste im oprostili?
pexels.com

Prevara u vezi ili braku uvek je aktuelna tema. Ovaj fenomen se nikada nije iskorenio, te je i danas nejasno zbog čeka su partneri neverni. Od 1990. godine, broj udatih žena koje su priznale prevaru porastao je za 40 odsto, kaže Ester Perel, istraživač i psihoanalitičar.

 U međuvremenu, broj oženjenih muškaraca koji su prijavili prevaru bio je uglavnom nepromenjen, piše "Hafpost". Tome u prilog govori i anketa koju je "Ju Gov" sproveo 2015. godine, a koja pokazuje da je jaz u varanju skoro potpuno nestao. Utvrđeno je da je broj muškaraca i žena koji su imali aferu skoro izjednačen (20 odsto i 19 odsto).

U istraživanjima koja su sprovedena žene su otvoreno govorile u razlozima zbog kojih su se upuštale u prevare. Neke od njih su se pokajale i smatrale da su im ova iskustva pomogla u ojačavanju braka.

shutterstock.com

Žena je prevarila supruga, a to čuva kao tajnu i smatra da nikome neće naškoditi

Varanje ne škodi svima

- Nekada sam mislila da su ljudi koji varaju užasna ljudska bića, a sada to radim i ja. Moj život je sjajan, dugogodišnji partner i troje dece me obožavaju kao i ja njih. Problem je što nisam baš srećna i želim da se družim i zabavljam sa drugim ljudima, jer se osećam "zarobljeno". Razgovarala sam sa njim na tu temu, ali on ne želi da odem i to me ubija. Jednog dana sam shvatila da moja želja za promenom neće nestati i rešila sam da se upustim u aferu. Ušla sam u paralelnu aferu sa dva muškarca, ali nije došlo do intimnih odnosa, što ne znači da neće. Uopše ne osećam grižu savesti, čak se i bolje osećam. Shvatila sam da moja prevara nikome neće naškoditi ukoliko je to samo moja tajna, zar ne? - rekla je žena koja smatra da ako je varanje samo njena tajna nikome ne može da naškodi.

 Želela sam da vidim njegovu reakciju

- Prevarila sam svog dečka sa kojim sam bila četiri godine kada sam shvatila da se veza bliži kraju. Bio je to poslednji pokušaj da izvučem reakciju od njega i vidim da li mu je stalo. Ispostavilo se da mu je svejedno. Poricala sam mnoge stvari o našem raskidu i plašila sam se da ponovo budem sama. Mislim da sam htela da dokažem sebi da još uvek mogu da se zabavljam i da postoje muškarci koji će želeti vezu sa mnom. Međutim, shvatila sam da varanje kao način da proverite da li je nekome stalo nije dobro. Iako mislimo da je toj osobi svejedno, to ipak ostavlja neko utisak sa njih - rekla je žena koja je prevarila muškraca da vidi da li će ga to pogoditi, ali je svatila da ta tehnika nema nikakvog smisla.

Pixabay.com

Za jednu ženu je ovo bilo oslobađajuće i njen odnos sa njenim partnerom se poboljšao.

Bilo je tako oslobađajuće

- Razlog zbog kojeg sam prevarila partnera je taj što sam želela da se osećam poželjno. Bili smo dugo u vezi pre braka, međutim, sve se vrti oko njega i ja sam uvek u senci. Kada sam otišla na odmor sa jednim od svojih prijatelja iskoristila sam trenutak i prepustila se strastima jer me je gledao kao biće, a ne kao nečiju senku. Znam da je sebično, ali to je za mene bilo oslobađajuće i nisam razmišljala o posledicama. Takođe, stupila sam u istopolnu vezu ne bih li i to isprobala, ali nije se slavno završilo. Ova iskustva su mi pokazla da nije bio problem u mom partneru nego u meni i to je ojačalo naš odnos - govori žena koja je posle prevare shvatila da je problem u njoj. 

Mislila sam da smo raskinuli 

- Pre nekoliko godina sam prevarila svog tadašnjeg partnera. Neko vreme smo imali probleme, a jedna noći, dok sam bila na žurci sa kolegama, imali smo veoma veliku raspravu. Mislila sam da smo raskinuli i uzela još jedno piće. Pojavio se moj šef sa kojim sam flertovala mesecima unazad i atmosfera je učinila svoje - završila sam u njegovom krevetu. Sutradan me je dečko pozvao i rekao da mu je žao i da želi da se potrudi oko naše veze. Vratila sam mu se i bila sa njim oko godinu dana, nakon toga smo se rastali, ali nikada mu neću priznati svoju prevaru - rekla je četvrta žena. 

pexels.com

Želela je da ima vezu punu strasti, a njen partner nije bio dovoljno izazovan.

Ja volim intimne odnose, ali on ne

 - Posle 16 godina braka prevarila sam svog supruga. On je savršen u svakom pogledu, imamo dvoje dece i za javnost smo veoma skladan par, ali naš intimni život ne postoji. To sam ignorisala sve ove godine, ali je imao sve što sam oduvek želela i zbog toga sam pristala da živim takav život. Shvatila sam da je moja druželjubivost nestala i rešila sam da se angažujem po tom pitanju, jer sam htela ponovo da budem poželjna. Upoznala sam čoveka preko interneta i sa njim imala neverovatan se*s. Međutim, odlučila sam da još neko vreme ostanem sa njim zbog naše dece, jer bi njih to uništilo - kaže žena koja nije imala dovoljno intime.

Nije bilo strasti

- Upustila sam se u aferu 3 meseca pre venčanja da bih se uverila da je moj verenik pravi. Bio mi je veoma drag, ali nije bio dovoljno izazovan i strastven. Međutim, nisam želela da otkažem svadbu zbog obe porodice i udala sam se za njega pod velikim pritiskom koji sam stvarala sama sebi. Na žalost, morala sam da ga ostavim 9 meseci nakon braka, jer je taj muškarac bio sve ono što moj suprug nije. Udala sam se za njega i imamo dvoje dece i moram da kažem da nikada nisam bila srećnija - kaže žena koju partner nije dovoljno uzbuđivao.  

Nisam baš želela da budem u vezi

- Kada sam bila mlađa, varala sam svoje momke jer nisam želela da budem u vezi i želela sam samo se*s. Bila sam srećna što mogu da menjam partnere bez griže savesti, ali sada se osećam krivom, i krivo mi je šta sam uradila tim momcima - rekla je sedma žena. 

 

BONUS VIDEO

Komentari (0)