Brak i veze

NA SOPSTVENOM VENČANJU I USRED CRKVE JE KLEKAO I IZVADIO PRSTEN: Ali on nije bio namenjen njegovoj nevesti, usledio je tajac, mlada je briznula u plač! (FOTO/VIDEO)

Nesvakidašnji potez jednolg mladoženje rastopio je mnoga srca, ali i izazvao podeljene reakcije, evo i zašto.

06.06.2023 14:01

NA SOPSTVENOM VENČANJU I USRED CRKVE JE KLEKAO I IZVADIO PRSTEN: Ali on nije bio namenjen njegovoj nevesti, usledio je tajac, mlada je briznula u plač! (FOTO/VIDEO)
instagram-printscreen

Venčanje je jedan od najlepših dana u životu svake žene. Magičan trenutak sklapanja braka je još lepši kada u njemu učestvuju svi ljudi koje volimo. Međutim, na jednom venčanju se desilo nešto neuobičajeno. Naime, muškarac je stajao pored svoje neveste u crkvi, a onda odjednom prekinuo ceremoniju rečima "da ne zna da li katolička crkva uopšte dozvoljava ono što on planira da uradi", ali da je svakako rešio da plan sprovede u delo.

- Hvala svima što ste došli. Želim da iskoristim ovaj trenutak da uradim nešto što nije tipična, tradicionalna ceremonija. To nije nešto što se dešava u katoličkoj crkvi na regularnim venčanjima - obratio se mladoženja zvanicama koje su sedele u porti crkve.

A onda je pozvao devojčicu da izađe iz mase i da stane pored njega.

Ona je stajala u roze haljini od tila, belim plesnim sandalicama i sa venčićem od cveća na glavi, a jasno je bilo da je ona ćerka dame sa kojom se taj muškarac tog dana ženio. On je želeo da devojčica shvati da on, osim što se ženi s njenom mamom, takođe prihvata i nju kao svoju ćerku.

- Ne samo da danas ženim tvoju mamu, već prihvatam i tebe kao sopstvenu ćerku. Obećavam ti da ću te uvek paziti. Znam da si želela dugo da me zoveš "tata" i nedavno smo ti rekli da je to sasvim u redu. Želim da ti dam ovaj prsten kao vezu koja će uvek postojati imeđu nas - rekao je muškarac drhtećim glasom i sa očima punim suza, a zatim kleknuo i izvadio prsten.

Scena je bila baš kao da je u pitanju klasična veridba, osim što je on nastavio da se zaklinje na vernost ćerki svoje izabaranice.

- Obavezujem se tebi i zaklinem se. Obećavam da ću te paziti. Postaraću se da ti nijedan dečko ne ukrade srce i dovešću sve ove momke koji su tu da te čuvaju. Čuvaće te ujka Džejkob, ujka Donovan, ujak Ben i niko neće smeti da se zeza sa tobom. Ti si cela moja, baš kao što je i tvoja majka cela moja. Volim te mnogo, dođi da te zagrlim - završio je govor ovaj mladoženja sa suzama radosnicama u očima. 

- Neprocenjiv trenutak koji će pamtiti zauvek - piše u opisu snimka koji je samo na Instagramu dobio 2 miliona i 138.000 sviđanja, a pregledan je na milione puta. 

Usledili su i mnogobrojni komentari. 

- Kao devojčica koja je odrastala bez očinske figure osećam se preplavljeno emocijama dok gledam ovo. To je toliko daleko od mog iskustva, ali je prelepo, želim im sve najbolje -

- Namera ovog čoveka je očigledno najbolja, ali loše je formulisao rekavši im "Ti i tvoja mama ste moje". Žene nisu ničije vlasništvo. Umesto toga je trebalo da kaže: "Želim da svo troje budemo porodica", a umesto "Prihvatam te za ćerku", trebalo je da pita devojčicu da li ona njega prihvata za oca -

- Ja sam žrva porodičnog nasilja i ovaj ton mi se uopšte ne sviđa. Razumem da ovaj čovek ima najbolje namere, ali detetu se ne pristupa ovako, pogotovo ne u istom rangu kao nevesti -

- Čemu ovaj prsten, koga želi da oženi ovaj čovek uopšte? -

- Ovo je prelepo! Mene je moj očuh i zvanično usvojio. Godinama kasnije moja mama se razvela od njega, ali ja ga i dalje zovem "tata" i nas dvoje smo i dalje u odnosu ćerke i oca -

- Ova devojčica će se osećati voljeno i zaštićeno celog života -

- Stop hejterskim komentarima! Možda se ovaj čovek nije najbolje izrazio, ali njegova namera je jasna! Ne pravimo od ovoga nešto što nije - glasili su samo pojedine reakcije.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)